23948sdkhjf

Kontrollvåg för torra miljöer

Scanvaegt Systems satsar på kontrollvåg för torra miljöer.

Scanvaegt Systems, som levererar lösningar för vägning, portionering, märkning, inspektion och produktionsstyrning samt spårbarhet, har sålt många vägningssystem för livsmedelsindustrins våta miljöer. Men nu har de ett nytt tillskott för förpackningsavdelningarnas torra miljöer.

SC505 heter nykomlingen som är en helautomatisk kontrollvåg som Scanvaegt själva utvecklat. Maskinen är designad för drift i torra förpackningsmiljöer och avsedd för kontroll av alla typer av inpackade produkter i lådor, påsar, askar och burkar. Till exempel kött som förseglas med film i den våta miljön, varefter den fortsätter i linjen in i den torra miljön, där lådan med innehåll kontrollvägs.

– Detta är den första maskinen vi har konstruerat med sikte på den torra förpackningsmiljön. Och eftersom rengöringskraven där inte är lika höga som för maskiner i våta miljöer, kan vi tillverka en prisvärd variant, som fortfarande bygger på samma väl beprövade vägningsteknologi. Det ger en kort återbetalningstid på mindre än ett och ett halvt till två år, berättar Brian Dahl, produktchef på Scanvaeg i samband med nyheten.

Maskinen är moduluppbyggd och baserad på standardkomponenter och egenutvecklad programvara. SC505 finns i två modeller där den ena kan väga produkter med en max vikt på 1,5 kilo i intervall på 0,5 gram, medan den andra modellen kan väga produkter på upp till 3 kilo i intervall på 1 gram.

– Den nya kontrollvåg sorterar automatiskt ut produkter med övervikt och undervikt. Om den viktmässiga trenden faller, dyker det upp en signal om att fyllningsprocessen måste justeras. Maskinen optimerar därmed produktkvaliteten och förbättrar effektiviteten i produktionen, förklarar Brian Dahl.

Maskinen är konstruerad med en säkerhetslösning som säkerställer att alla steg i förpackningslinjen stoppas om exempelvis en produkt skulle komma i kläm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066