23948sdkhjf

Hjälper producenter kvalificera sig för återvinning! Hallå där Anita Winsnes!

25 maj samlas förpackningsbranschen för Pack Point Nordic i Stockholm. Ett av partnerföretagen där är Norner AS.

Vad kommer ni att presentera på Pack Point Nordic?

Vi kommer fokusera på cirkulär ekonomi, återvinningsbara förpackningar och speciellt på certifiering av återvinningsbarhet, som blir mer och mer aktuellt för producenterna.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Att utveckla ännu mer hållbara och cirkulära lösningar. Förpackningar har alltid haft en viktig roll för att öka hållbarhet genom sin låga vikt och beskyddande egenskaper för produkter så som att reducera matsvinn. Men nu sker det stora saker i EU med ny förpackningslagstiftning. Det kommer leda till större krav på att alla förpackningar skall återvinnas och därmed måste vara designade för återvinning, som inte är fallet för många förpackningar idag.

Hur vill ni bidra till ökad hållbarhet inom förpackningsområdet?

Norner är ett godkänt certifieringsorgan för RecyClass – en internationell standard för att utvärdera och certifiera återvinnbarhet för förpackningar. Det vill vi utnyttja i Norden genom att hjälpa producenterna med att kvalificera återvinnbarhet för sina förpackningar. Norner bidrar också i hög grad med forskning, förpackningsutveckling, testing av nya återvinningssystemer samt utvärdering och säkerställande av kvalitet hos återvunnen plastråvara.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Vi förväntar oss en intressant och fruktbar diskussion om framtidens cirkulära förpackningslösningar och hur vägen dit skall se ut. Vi glädjer oss till att träffa kollegor i branchen, och hoppas många besöker vår monter på konferensen!

Tack, Anita Winsnes!

Mer info om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078