23948sdkhjf

Helhetsperspektiv och samarbete är nyckeln! Hallå där, Christian Håkansson!

25 maj samlas förpackningsbranschen i Stockholm för konferensen Pack Point Nordic. En av talarna är Christian Håkansson, förpackningsansvarig vid TMR.

Vad kommer du att fokusera på i samtal och panel på Pack Point Nordic?

Som i alla branscher går utvecklingen i förpackningsbranschen allt snabbare och samtidigt får vi fler och fler aspekter att ta hänsyn till oavsett var vi befinner oss i värdekedjan, produktskydd, återvinningsbarhet, återvunnet material, miljöpåverkan osv. Ska vi skapa fler och bättre cirkulära flöden, nå de mål som sätts upp för oss genom t.ex lagstiftning så behöver vi arbeta tillsammans och dela erfarenheter. Hur kan vi, som PRO, hjälpa till i och underlätta detta komplexa arbete och vad kan vi göra för att mer förpackningar ska återvinnas eller återanvändas.

Vad utmärker en bra förpackning?

Att den inte bara uppfyller de funktioner den förväntas göra, att skydda, presentera, och förenkla hanteringen av en produkt utan även gör detta på ett resurseffektivt och hållbart sätt och kan återvinnas eller återanvändas efter att ha tömts på sitt innehåll.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

På relativt kort tid ska vi harmonisera förpackningsfrågor över hela EU men vi har väldigt olika förutsättningar, möjligheter och startsträcka. Ingenting är omöjligt men det kommer kräva mycket resurser och arbete på en och samma gång, samtidigt som vi i många fall ännu inte vet vad eller hur vi ska åstadkomma det. Dessutom måste vi utöka kapaciteten i många av de system som redan finns, för t.ex insamling och återvinning.

Vilka förändringar/förbättringar skulle du helst vilja se?

Att alla aktörer i förpackningsflödet samarbetar, förstår varandra och ser till helheten istället för att bara ta fram hållbara lösningar för sin del av flödet. Ska vi bli riktigt hållbara och nå upp till de måslättningar som sätts upp så behöver vi alla hjälpas åt.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Inspirerande diskussioner och samtal, både från scen och i pauserna. Förhoppningsvis någon nyhet och inte minst möjlighet att träffa gamla och nya branschkollegor

Tack Christian Håkansson!

Mer info om konferensen och anmälan hittar du här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08