23948sdkhjf

Slutrullat i plast – byter till pappersförpackning

Mondi har i ett samarbete med madrasstillverkaren Megaflex Schaumstoff tillverkat en papperslösning för madrasser.

Megaflex Schaumstoff byter ut sin nuvarande plastförpackning för madrasser till Mondis papperspåse för förpackning av madrasser. Den nya papperspåsen, Protector Bag ExpandForm, är anpassningsbar i storleken, lämpat för tryck, tillverkat i återvunnet material och enkel att återvinna.

– Konsumenter söker aktivt förpackningar som är ansvarsfulla och lätta att återvinna. Den här nya lösningen passar båda rutorna: den är lättare att öppna och kassera jämfört med stora rullar av plast. Protector Bag ExpandForm behöver ingen sekundär förpackning för att skydda produkten och kommer att vara stabil under hela leveransresan. Vi är stolta över att vara de första att introducera denna innovativa lösning på marknaden, säger Fabio Barbieri, försäljningsdirektör Paper Bags, Mondi,

Karsten Löhr som är vd för Megaflex är nöjd över deras nya tillskott.

– Protector Bag ExpandForm passar perfekt för våra madrasser och plastbesparingen vi uppskattar är betydande - över 18 ton varje år. Pappersförpackningarna är uppskattade av våra kunder, och ett stort steg framåt i vår hållbarhetsresa, och tack vare vårt goda samarbete med Mondi kan vi använda mer hållbara förpackningar, som positivt bidrar till våra hållbarhetsåtaganden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078