23948sdkhjf

Högbarriärpapper klarade testet

Finska förpackningspappersspecialisten UPMs barriärpapper har genomgått tester för digitaltryck, och uppnått utmärkta resultat.

UPMs värmeförseglingsbara barriärpaper har genomgått diverse tester i Koeng & Bauers bläckstråleskrivare RotaJET. Testet har genomförts för att utveckla ny tryckmetod för att skapa mer anpassade förpackningar som snabbt kan lanseras ut på marknaden.

Målet var att testa och optimera kompatibiliteten hos digitaltryck för UPM barriärpapper för digitalt tryck.

– Vårt mål var att ta fram prover på en verklig produkt. Detta samskapande var idealiskt, och kombinerade pappers- och bearbetningsexpertisen hos UPM med vår kunskap om maskiner, bläck, temperaturer och så vidare. Detta gjorde det möjligt för oss att kontrollera hela processen för att se om pappret gick att skriva ut och i så fall se till att utskriften var av rätt kvalitet. Vi uppnådde båda målen, säger Falko Baltrusch, Senior Manager på Koenig & Bauer kundteknikcenter.

Tillsammans kom företagen överens om att genomföra testerna på UPM Confidio, UPM Asendo och UPM Prego barriärpappersfamiljer. Testerna gjorde det också möjligt för UPM att testa sina barriärpapper med digital tryckteknik eftersom förpackningar traditionellt trycks med flexo-, rotogravyr- eller offsetmetoder, vilket kräver stora volymer.

– Resultaten var extremt framgångsrika från början. UPM Confidio har en extra värmeförseglingsfunktion, så det var också viktigt att ta reda på om temperaturerna för torkning av bläck skulle aktivera förseglingsfunktionen eller ändra färgerna på designen. Det var inget problem, och färgerna var riktigt skarpa och levande. Våra papper matchade perfekt – det gällde helt enkelt att ställa in parametrarna, optimera systemet och sedan skriva ut. Det bara fungerade, säger Markus Kamphuis, teknisk försäljningschef, UPM.

Slutresultatet kommer man att kunna se under Interpack i monter 29, hall 8A.

Artikeln är en del av vårt tema om Interpack 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125