23948sdkhjf

Neopac introducerar fiberbaserad tub

Hoffmann Neopac har lanserat sin fiberbaserade PaperX Tube-serie.

Hoffman Neopac är en av Europas ledande tillverkare av barriärtuber för läkemedel, kosmetika och munvårdsprodukter. Nu har de introducerat sin nya serie, PaperX Tube, som är tillverkat av fiberbaserat laminat med 80 procents pappersinnehåll.

Den nya tuben är en av flera förpackningar i företagets produktlinje som är skapad för att tillfredsställa kundernas önskan om mer hållbara förpackningsmaterial, i överensstämmelse med EU-lagstiftning som kräver minimerad miljöpåverkan från förpackningar. Tuben innehåller 46 procent mindre plats än konventionella rör, vilket innebär en minskning på CO2-utsläppen med 24 procent, enligt Neopac.

 I pressmeddelandet framgår det att den nya papperstuben inte ska ha några begränsningar i fyllning eller försegling, som tidigare tuber haft, utan ska enkelt kunna fyllas och förseglas på vanliga rörfyllningslinjer. Produkten anpassar sig bra för sol-, kropps-, eller ansiktskrämer.

– PaperX-tuben möjliggör en ultrahållbar bild och sensorisk förpackningsupplevelse för produkter, som visar upp ett varumärkes företagsansvar för att alltmer miljömedvetna konsumenter, säger Mark Aegler, VD för Hoffmann Neopac Group Switzerland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078