23948sdkhjf

Syntegon presenterar sig

Det har nu gått några år sedan Bosch Packaging såldes och fick det nya namnet Syntegon. Som bekant satte pandemin käppar i hjulet för Interpack 2000 och därmed blir det mässpremiär under namnet Syntegon. I montern kommer man bland annat att kunna titta på kompletta linjer för packning av kakor/kex och för bars, bägarfyllning och pulverprodukter samt mycket mer. Den stora och ännu hemliga nyheten på mässan är den helt nya vertikala påsmaskinen som får världspremiär på Interpack.

I det första fallet för kakor/kex är hjärtat i linjen Syntegon IDH, en ny pick-and-place-enhet baserad på en teknologi med integrerade linjärmotorer. Enheten kombineras med en HCS form-fill-seal-maskin och det blir första gången i Europa en sådan linje visas ”live”. Linjärmotorerna gör det möjligt att linjera varje enskild plockare och därmed hantera slumpmässiga produktflöden. Upp till 40 plockenheter kan användas i systemet och den konfiguration som visas på mässan kommer att kunna hantera upp till 800 produkter per minut. Mellan IDH och HCS kommer matningsmodulen FIF att finnas, också den med linjärmotorer för en smidig förflyttning av produkter för att minimera spill.

Ett helt automatiskt system för förpackning av bars, till exempel av choklad, kommer också att finnas på plats och köras live. Även här spelar integrerade linjärmotorer en nyckelroll för att säkerställa en mjuk och flexibel hantering av produkterna. Genom individuell kontroll av varje enskild plockare elimineras behovet att ackumulera bars innan de går vidare till själva förpackningsmaskinen och linjen kan därmed göras kortare. Applikationen som visas på mässan ska klara att förpacka i hastigheter upp till 150 meter per minut, i ett miljöanpassat papper som förseglas med en pålitlig kallförseglingsteknik.

I Sverige representeras Syntegon av Kafeko där försäljningschef Lars Andersson verkligen ser fram emot mässan.

– Efter uppehållet så hoppas jag verkligen att folk kommer tillbaka och tar sig tiden att titta på alla nyheter, både hos Syntegon och våra andra partners finns det mycket nyheter att beskåda. Det finns alla förutsättningar för att det ska bli en bra mässa.

Syntegon återfinns i monter A31 i Hall 6.

Artikeln är en del av vårt tema om Interpack 2023.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112