23948sdkhjf

Hon har designat Limited Edition-flaskan

Varje år lanserar Minuty en Limited Edition-flaska designad av en kvinnlig konstnär. Bakom årets flaskdesign står konstnären Hanna KL.

Konstnären och designern Hanna KL har tolkat vinregionen Côtes de Provence där vi finner vingården Château Minuty. Hanna har tolkat Provence genom en resa till vinregionens sensoriska värld som nu ska pryda Limited Edition flaskan Minuty Rosé.

– Det bästa jag vet med att besöka nya platser är inspirationen jag får från att uppleva en ny kultur. Jag bearbetar det jag ser på mitt eget sätt och gör om det till färgglada illustrationer. Att besöka södra Frankrike för första gången och låta alla mina sinnen utforska Provence resulterade i en abstrakt design som är både rolig och sofistikerad, precis som Saint-Tropez,  säger Hanna KL.

Via Limited Edition Minuty vill de varje år hylla ett land som är betydande för dem.

– I fem år har vi arbetat med konstnärer från andra länder och därför är det en ära för oss att få lyfta fram Sverige, ett land som ligger oss varmt om hjärtat, som vi har arbetat med under lång tid. Sverige har alltid varit en viktig marknad för vår utveckling och vi är glada över att hedra dem genom att samarbeta med en svensk konstnär för årets Minuty Limited Edition, säger Anne-Victoire Matton, dotter Jean-Etienne Matton som driver vingården.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078