23948sdkhjf

Tar hem stororder inom robotautomation för paketering

Automationsteknik AB, en del av Selatek-koncernen, har tagit hem en större order på över 100 miljoner inom robotautomation för paketering och palletering. 

Bakom beställningen finns en svensk möbeltillverkare och leveransen beräknas ske under höst och vinter 2024 - 2025.

– Genom affären stärker vi vår position ytterligare och visar att vi är en av de ledande aktörerna inom detta segment. Det är den enskilt största affären för Automationsteknik genom tiderna, och med detta säkerställer vi den tillväxt vi har som mål de kommande åren. Med affären kan vi fortsätta att utveckla våra systemlösningar för att framöver möta kundernas krav, säger Jonas Fischer, vd för Automationsteknik.

Företaget har kraftig tillväxt vilket innebär att ett 20-tal tekniker och automationsingenjörer kommer behöva anställas till kontoren i Hässleholm, Lund, Helsingborg, Älmhult och Stockholm.

Marknad- och försäljningschefen Gustav Nilsson berättar mer om projektet.

– Att få förtroendet att leverera projekt av den här storleken är ett fantastiskt kvitto på att vi under en lång period gjort väldigt mycket rätt. De tjänster och lösningar vi erbjuder våra kunder är av allra högsta kvalitet, som även står sig på ett internationellt plan. Vi har tydligt uppsatta mål och nu får vi rätt förutsättningar för att nå dem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078