23948sdkhjf

Plastfri öppningslösning

Tesa 51344 är en ny pappersbaserad rivtejp som erbjuder en plastfri öppningslösning för frakt av lådor och kuvert. Rivtejpen markerar, enligt Tesa-koncernen, början på en serie produktanpassningar för tillverkarens wellpappdesigntejpsortiment.

Enligt Statista nådde den globala paketleveransvolymen över 159 miljarder paket 2021. Detta antal förväntas uppgå till 256 miljarder paket som skickas 2027, vilket innebär en tillväxt med 8,5 procent årligen fram till dess. Nackdelen med näthandel och hembeställningar är dock att det medför massor av kartong- och pappersavfall som inte kasseras på rätt sätt. 

Ofta hamnar fyllnadsmaterial och tejp i returpapper och måste noggrant separeras innan återvinningsprocesser är möjliga. Det är här Tesa:s nya produktlösning tesa 51344 kommer in. Produkten är en pappersbaserad rivtejp för frakt av kuvert och kartonger. Tejpens starka pappersbaksida kombineras med ett högklibbigt lim, vilket säkerställer en pålitlig bindning. När förpackningen kasseras kan tejpen återvinnas tillsammans med förpackningsmaterialet.

Återvinningstestet enl. till PTS-RH 021:2012 bekräftar att rivtejpen är återvinningsbar och kan kasseras med kartongmaterialet. Denna metod används för att bestämma innehållet av lösta, kolloidala och suspenderade ämnen i fibersuspensionens vattenfas efter massaframställning i laboratorieskala.

Tesa kommer att finnas med bland partnerföretagen på Pack Point Nordic 25 maj. Mer info om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062