23948sdkhjf

Livsmedelsfilm redo att återvinnas

Sealed Air Svenska AB, tillverkare av förpackningslösningar, har satt som hållbarhetsmål att producera 100 procent återvinningsbara förpackningar till 2025. 

Företagets varumärkessortiment, Cryovac, av återvinningsbara BDF (barriärdisplayfilm)-produkter har utvecklats och testats enligt protokoll publicerade av Plastic Recyclers Europe (PRE). Båda filmerna (BDF20M och rBDF20M) klassificeras, enligt Sealed Air, som kompatibla med LDPE4-återvinningsströmmen. Filmerna uppges vidare vara kompatibla med monomaterial, kartong, komposterbara och återanvändbara tråg. De kan användas tillsammans med tråg i olika storlekar. 

Filmerna erbjuder en ultratunn skyddsbarriär på 20 mikron. Detta kan ge 90 procent minskad materialanvändning jämfört med tjocka laminat eller varmformningsmaterial (baserat på tester utförda i Sealed Air-laboratorier. Alla anläggningar och system är olika, så resultaten kan variera).

I sortimentet ingår BDF20M, som är kompatibel med LDPE-återvinningsströmmar, och rBDF20M, som innehåller 30 procent certifierad recirkulerad råvara som även den är kompatibel med LDPE-återvinningsströmmar. Båda lösningarna levererar flexibla plastförpackningar av godkänd livsmedelskvalitet med en EVOH-barriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.129