23948sdkhjf

DS Smith till Nationalmuseum!

| Medlemsnyhet | Företag DS Smith Packaging Sweden AB

När wellpapp återvunnits ett antal gånger återgår den till naturen – spårlöst. Formgivaren Ingegerd Råman ändrar på den saken. Med en serie av skålar i wellpapp har hon placerat produkter från DS Smith i Nationalmuseums samlingar.

Själv säger hon, att materialets förgänglighet är en del av den dragningskraft hon känner för wellpapp. En lockelse, att skapa vackra och funktionella föremål som snabbt och problemfritt återgår till naturen. En ekologisk happening, där ägaren själv bestämmer takten.

Som material för konsthantverk har hon en annan grundsyn på wellpapp än den hos tekniker och förpackningsexperter på DS Smith. Men tillsammans har de blivit ett team som utforskar nya möjligheter med form och snittytor som leker med ljuset och attraherar blicken.

Mottagandet av den första kollektionen pekar på en självklar fortsättning. Hur den kommer att gestalta sig avgörs i den kreativa processen. DS Smith och konstvärlden väntar med spänning.

Förutom att skålarna går att se på Nationalmuseum i Stockholm och på National Museum of Art i Tokyo kommer de även finnas i DS Smiths monter B02:22 på Scanpack i Göteborg den 23-26 oktober. Välkommen dit! Inbjudan finns att hämta på: www.dssmithpackaging.se

Medlemsnyhet

Företag
DS Smith Packaging Sweden AB

Myntgatan 8D
331 30 Värnamo
Sverige
DS Smith Packaging Sweden AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.069