23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

TINE: Samarbetssamtal leder till mer effektivitet

| Medlemsnyhet | Företag Superfos

Norges största mejeriverksamhet har ingått ett strategiskt samarbetsavtal med RPC Superfos, RPC Kambo och RPC Bebo. Målet är mer effektivitet, stabilitet och utveckling av fler emballagelösningar som ger konsumenten en ännu bättre upplevelse.

TINE, Norges största producent, distributör och exportör av mejeriprodukter, har nyligen ingått ett treårigt samarbetsavtal med tre verksamheter i RPC Group. Det rör en låg rad plastemballagelösningar, inklusive bägare, hinkar, byttor och flaskor.

Attraktivt emballage och förbättrade processer
Avtalet täcker RPC Superfos (formsprutning och termoformning), RPC Bebo (termoformning) och RPC Kambo (formsprutning och formblåsning).

Sindre W. Møgster-Walthinsen, senior-kategoriansvarig – TINE Innkjøp Direkte Materiell, säger:

“Baserat på våra positiva erfarenheter med RPC-verksamheterna har vi beslutat att teckna ett samarbetsavtal då vi förväntar oss att det kommer att bidra till en rad väsentliga fördelar. Som en ledande mejeriverksamhet som verkar på en konkurrenspräglad marknad ska vi vara i framkant i utvecklingen. Vårt emballage ska vara funktionellt, bärkraftigt och konkurrenskraftigt – och det ska alltid vara attraktivt i konsumentens ögon. Med vår nya setup uppnår vi förbättrade arbetsprocesser och ett stigande antal innovativa emballagelösningar som ligger i linje med det som marknaden efterfrågar för tillfället.”

Kontinuitet främjar effektivitet och innovation
TINE planerar att designa och utveckla kommande emballagelösningar genom att samköra olika produktionsmetoder och material. I skenet av detta är ett mellanlångt avtal idealiskt då det säkrar kontinuitet, stabilitet och effektivitet, exempelvis i förbindelse med framställning av verktyg.

“Det är vårt mål att välja den rätta typen av plastmaterial att emballera våra produkter med samt att använda den optimala mängden råmaterial till det. Vi ser fram emot innovativa lösningar med ILT- och UV-barriärer som består av ett enkelt slags material. I stort sett ska plastemballaget framöver vara anpassat till den cirkulära ekonomin med en stigande grad av återvinning och återanvändning,” förklarar Sindre W. Møgster-Walthinsen och tillägger:

“För oss är det avgörande att RPC förstår oss och våra konsumenter. I samarbetet med våra leverantörer sätter vi pris på att leverantörerna har ingående kunskap om ämnen som CO2-avtryck och återanvändning. I våra ögon är det viktigt att leverantörer som RPC har den bredaste möjliga förståelse av emballagematerial.”

En perfekt tidsram
TINE har i åratal samarbetat med RPC Superfos, RPC Bebo och RPC Kambo och uttrycker stor tillfredsställelse med den höga nivån på kundservice och den korta svarstiden man upplever om det uppstår den minsta utmaning i förhållande till kvalitet eller leverans. Det är helt oundvikligt att det treåriga samarbetsavtalet gör dialogen mellan en leverantör och en påfyllare mer strömlinjeformad då båda parter får möjlighet att lära känna varandras arbetsmetoder och interna processer.

“Vår affärsrelation är av mycket hög kvalitet och vi upplever att vi som kund blir satta i centrum. Vi har en öppen dialog med RPC-verksamheterna och upplever att arbetsprocesserna blir bättre och bättre. Det fortlöpande samarbetet är en fördel för alla involverade parter,” konkluderar Sindre W. Møgster-Walthinsen.

Medlemsnyhet

Företag
Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Superfos

Sänd till en kollega

0.063