23948sdkhjf

Danskt manipuleringsskydd populärt i USA

| Medlemsnyhet | Företag RPC Superfos a/s

Det amerikanska företaget Palazzolo’s har börjat använda en ny förpackning till sin gourmetglass. Det är UniPak-bägaren från RPC Superfos med manipuleringsskydd, sked i locket och en elegant grafisk design som bidrar till växande framgång.

Ända sedan Pete Palazzolo var tonåring har han haft en passion för italienskinspirerad glass. Nu, trettio år senare, har hans passion gjort honom till en framgångsrik företagsägare. Hans företag Palazzolo’s Artisan Dairy ligger i den amerikanska delstaten staten Michigan och producerar över 1 000 olika sorters glass, bland annat vegansk frozen yoghurt av mandelmjölk och vattenmelonslush. Alla Palazzolo’s produkter framställs av färska och rena råvaror. Därför måste förpackningarna hålla motsvarande höga kvalitet.

Manipuleringsskydd sparar tid och säkrar glassens kvalitet
Nyligen bestämde sig Pete Palazzolo för att använda UniPak-bägaren från RPC Superfos för sin glass, i storlekarna 365 ml, 520 ml, 550 ml och 1 liter, och han är mycket nöjd med den nya lösningen. Särskilt en egenskap hos förpackningen ger han toppbetyg:

”Manipuleringsskyddet som är standard på UniPak-bägarna är mycket attraktivt. Det garanterar våra kunder att ingen annan har haft kontakt med glassen före dem. Dessutom kan vi både optimera våra tillverkningsprocesser och bevara glassens höga kvalitet. Tack vare manipuleringsskyddet behöver vi inte svetsa någon folie runt plastkanten, och på så sätt slipper vi utsätta vår gourmetglass för en värmechock. Vi sparar tid, och glassen behåller sin läckra kvalitet.”

Skeden finns i locket, så det är bara att sätta igång att äta
Pete Palazzolo planerar att använda en mindre UniPak-variant, med diametern 69 mm och volymen 155 ml, som har en sked i locket. Den lösningen är helt perfekt när man säljer glass direkt från en lastbilskiosk, till exempel i samband med konserter, idrottsevenemang och festivaler. Här köper folk glass när de är sugna och äter den direkt, medan de strosar omkring.

Lockande dekorationer för läcker glass
Glass från Palazzolo’s har en intensiv smak och starka färger, och UniPak-lösningen avspeglar innehållet på bästa sätt. Förpackningen är nämligen dekorerad med en avancerad In-Mould-teknik som ger ett repfast, perfekt grafiskt resultat i klara färger med mängder av eleganta detaljer.

”Förpackningsdekorationen har blivit enastående snygg, och kvaliteten är klart högre än vad man vanligtvis ser. Dessutom är UniPak-förpackningen ‒ oavsett storlek ‒ behaglig att hålla i, och vi får mycket positiv feedback just om det”, konstaterar Pete Palazzolo.

Förpackningsleverantör – eller förpackningspartner?
När det gäller samarbetet med RPC Superfos US framhåller glasstillverkaren att det är enkelt att kommunicera med den nya förpackningsleverantören. Pete Palazzolo förklarar:

”Vi upplever RPC Superfos som mycket mer än bara en leverantör av förpackningar – vi uppfattar dem faktiskt som en partner, som verkligen vill se att vårt företag växer och får framgång. Vår relation går helt klart utöver försäljningsavtalet, och vi ser samarbetet som början på en långvarig affärsrelation.”

Allt Palazzolo’s Artisan Dairy framställer på det 4 650 m2 stora glassmejeriet i Michigan tillverkas på beställning, och normalt säljs glassen till gourmetrestauranger och specialbutiker.

Sedan 2015 har RPC Superfos US haft en fabrik i Winchester i den amerikanska delstaten Virginia, ungefär två timmars bilresa från Washington. Sammanlagt har RPC Superfos, som är en del av den brittiska koncernen RPC Group, 16 fabriker i 11 länder och över 2 600 anställda. Huvudkontoret ligger i Høje Taastrup.

Medlemsnyhet

Företag
RPC Superfos a/s

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
RPC Superfos a/s

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.181