23948sdkhjf

Danskutvecklad plastbägare gör skillnad för bredbar choklad

| Medlemsnyhet | Företag RPC Superfos a/s

Det går bra för det slovenska varumärket Viki, som i Slovenien är känt för ett bredbart chokladpålägg. En ny förpackningslösning med skruvlock från RPC Superfos bidrar till framgången.

Den är brun, den är vit och den är välkänd under varumärket Viki − och nu är den mer populär än någonsin, bland annat p.g.a. en ny förpackningslösning från RPC Superfos. Viki är varumärket bakom en populär bredbar choklad som kunderna nu i ökande grad plockar från butikshyllorna i Slovenien.

En av orsakerna till den positiva utvecklingen är den prisbelönta plastbägaren SuperLock®, utvecklad av RPC Superfos med säte i Danmark. Den ger just den extra uppmärksamhet till Viki-produkterna som man önskade sig på Petlja, företaget bakom både receptet och varumärket.

Försäljningen utvecklas positivt
Branko Rojs, vd för Petjla, förklarar att den nya förpackningen i storlekarna 380 gram och 600 gram gör Viki-produkterna mer synliga och stärker varumärkets marknadsposition. Numer skiljer de sig tydligt från konkurrenternas produkter:

”Vi tycker mycket om SuperLock®-bägarens skruvlock, de två storlekarna och den knivskarpa återgivningen av dekorationen på bägaren – den passar perfekt till vårt bredbara chokladpålägg. Våra produkter är visuellt mycket starkare i butikshyllorna nu. Det var inte länge sedan de kom ut på marknaden i SuperLock®-bägaren, men vi kan redan se en positiv utveckling i försäljningssiffrorna. Det bådar gott!”

Se innehållet i butiken
En liten seriefigur står i fokus på etiketten, den dekorativa delen av förpackningen. Dekoren återges med fotografisk kvalitet eftersom den tillverkas med in-mould labelling-teknik från RPC Superfos. Dessutom är etiketten en del av den visuella kommunikationen och ett område av bägaren är dessutom genomskinlig så att kunderna redan i butiken kan se vad som finns inuti.

Låg vikt − ett tungt plus i kanten vid transport

Chokladpålägget Viki exporteras till en rad länder och i det avseendet värdesätter Branko Rojs att förpackningen har en mycket låg vikt:

”Eftersom förpackningslösningen SuperLock® är mycket lättare än glas ger den betydande fördelar för vår logistik, inte minst över längre avstånd. Det innebär att vi kan använda våra resurser på att transportera varor i stället för tunga förpackningar.”

Så hållbar att den kan användas om och om igen
Plastbägaren SuperLock® är stark och hållbar och därför är det också vanligt i många hushåll att använda den om och om igen när det ursprungliga innehållet har ätits upp. SuperLock®-bägaren är lämplig för mikrovågsugn, diskmaskin och frys och skruvlocket gör det enkelt att öppna och återförsluta bägaren.

På Petljas sociala medier har många kommenterat det positiva i möjligheten till återanvändning och det glädjer Branko Rojs:

”Förpackningen är en del av vårt ”brand image” och det är helt klart ett plus att konsumenterna tycker om att använda SuperLock®-bägaren för förvaring i hemmet. Det gör den till en hållbar förpackningslösning och det är vi mycket nöjda med.”

Den danskutvecklade SuperLock®-bägaren har vunnit flera internationella priser, inklusive en WorldStar Award, och används av livsmedelstillverkare på internationell nivå.

Medlemsnyhet

Företag
RPC Superfos a/s

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
RPC Superfos a/s

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.074