23948sdkhjf

Koll på standarder hos RPC Superfos Mullsjö

| Medlemsnyhet | Företag RPC Superfos a/s

Hur ser det ut med hygien där du köper dina förpackningar? Leta efter certifierade standarder när du ska välja leverantör. RPC Superfos Mullsjö har tilldelats tre certifikat: ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 och BRC i den högsta hygienkategorin.

Följer produktionsförhållandena riktlinjer och ”bästa praxis”? Lever man upp till internationellt erkända standarder? Som tillverknings- eller detaljhandelsföretag bör du vara uppmärksam på den typen av parametrar när du ska fatta beslut om emballageleverantör ‒ oavsett om det är till livsmedel eller icke-livsmedel.

Bra för kunder och för arbetsflödet
Fabriken i Sverige har tilldelats tre nya certifikat, ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 och BRC Global standard i den högsta hygienkategorin.

Josef Björck, Site Manager på RPC Superfos Mullsjö, säger:

 ”Vi är glada över att kunna berätta om den nya uppsättningen certifikat och vi är mycket nöjda med de resultat vi uppnått. Vi arbetar regelbundet med interna och externa revisioner för att kunna bli certifierade inom de områden som är centrala för våra rutiner. Å ena sidan innebär certifiering att våra kunder får enkel tillgång till väsentlig information, å andra sidan leder standardiserade och lean arbetsflöden till fördelar för oss själva i form av förbättrad effektivitet och arbetstrivsel. Det är en win-win-situation.”

ISO 9001: 2015 Kvalitetsledning

RPC Superfos Mullsjö är nu uppgraderat till den nya standarden för kvalitetsledning, ISO 9001:2015, och har genomfört den opartiska revisionen med distinktion. Det nya certifikatet är utfärdat av det ackrediterade certifieringsorganet DNV GL och är giltigt under en ny period på tre år.

 ISO 14001: 2015 Miljöledningssystem

Fabriken i Mullsjö arbetar dessutom omfattande med sina miljömässiga förpliktelser genom att mäta och förbättra miljöpåverkan i hela produktionskedjan. Alla emballageprodukter tillverkas av polypropylen (PP), vilket innebär att produkterna efter användning är lätta att avfallssortera och därmed enklare att återanvändas. Fabriken i Mullsjö har blivit omcertifierad för de kommande tre åren av DNV GL, vilket bekräftar att Mullsjö-fabriken lever upp till kraven från både kunder och de svenska myndigheterna.

BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials Issue 5: July 2015

Med inte mindre än betyget AA har revisorer från BRC-certifieringsorganet SAI Global nyligen dragit slutsatsen att RPC Superfos Mullsjö lever upp till kraven enligt BRC Global standard i den högsta hygienkategorin.

RPC Superfos Mullsjö är belägen i södra Sverige, sysselsätter ca.170 anställda och tillverkar huvudsakligen formsprutade plastförpackningar till olika typer av livsmedelsprodukter.

På sin webbplats informerar RPC Superfos om alla giltiga certifikat inom hygien, miljö, energi och kvalitet så att alla kan se att man har kontroll på standarderna. 


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
RPC Superfos a/s

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
RPC Superfos a/s

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.085