23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nya förpackningsmaskiner for livsmedelsindustrin

| Medlemsnyhet | Företag Pall-Pack AB

Nu satsar de på att bli en betydande aktör och den föredragna partnern för leveranser av nya packmaskiner till alla svenska livsmedelsproducenter. Och inte nog med det – de tar sig också in på marknaden för påsfyllare.

Nu satsar de på att bli en betydande aktör och den föredragna partnern för leveranser av nya packmaskiner till alla svenska livsmedelsproducenter. Och inte nog med det – de tar sig också in på marknaden för påsfyllare.

Det dröjer inte länge innan Felleskjöpet kan glädja sig åt en ny fyll- och packlinje för frön.

Inom en snar framtid blir nämligen Felleskjöpet i Ski en fyll- och packlinje rikare. Vägning, dosering och fyllning av 200 000 fröförpackningar ska göras med en smidigare och mycket mer effektiv rutin.

Linjen inleds med en kartongresare som stänger botten, sedan vägs och fylls/doseras produkten, kartongen packas och försluts upptill innan den får en etikett, palleteras för hand och staplas.

Solid partner

Det är ITO Pall Pack AB som tar sig an fyllning och packning. Tillsammans med den polska samarbetspartnern Radpak tar de sig in på den svenska livsmedelsmarknaden med fyllning av påsar och askar i alla möjliga fasoner.

– Radpak är specialister på att bygga maskiner för fyllning och packning av påsar, säckar och kartonger, förklarar Axel Hagen på ITO Pall-Pack

– Radpak är specialister på att bygga maskiner för fyllning och packning av påsar, säckar och kartonger – i alla former och fasoner.

Företaget levererar ett brett spektrum maskiner för fyllning av chips, nötter, kaffe, konfetti, jordbruksvaror, torrvaror, fryst mat – ja, praktiskt taget det mesta inom livsmedelsindustrin. I dagsläget rör sig ungefär 80 procent av fyllningen om mat.

En av Radpaks stora styrkor är produktion av just kundspecifika lösningar.

Hagen berömmer företagets anpassningsförmåga när det gäller att hitta lösningar för kundens behov.

– Vi har knutit till oss en kvalitetsproducent som sträcker sig längre än långt för att uppfylla kundens önskemål, förklarar Hagen.

Enligt Hagen levererar företaget mycket stabila maskiner i rostfritt utförande i samarbete med enbart kända leverantörer av komponenter och servomotorer, som därmed ger exakta rörelser.

– Och som integrationspartner monterar och installerar vi, erbjuder service och support och ordnar självklart fram reservdelar, påpekar Hagen.

Lokal leverantör

Vid ITO Pall Pack fabriken arbetar 20 till 22 skickliga medarbetare. Det är de som ser till att packmaskiner, sträckfilmsmaskiner och tillbehör som sträckfilm och stroppar levereras till kunden enligt önskade specifikationer.

– Vi har fem servicetekniker och fem PLS-programmerare som står för support, service och underhåll av alla våra maskinprodukter, berättar Hagen. – De bistår också med installation, montering och integrering, lägger han till.

Som lokal leverantör har ITO Pall Pack möjligheten att agera blixtsnabbt. De levererar bland annat maskindelar över natt.

 Tar sig in på marknaden

ITO Pall Pack levererar packmaskiner som hanterar F-pack (konsumentförpackningar) och D-pack (kartonger).

– Alla matvaror packas i en eller annan typ av kartonger och för oss handlar det mest om förpackning av färdigmat, säger säljansvarig Tommy Johansson.

ITO Pall Pack samarbetar med finska Jomet om leveranserna av wrap around packmaskiner. Den finska maskintillverkaren håller till utanför Helsingfors.

– Med 40 års erfarenhet av branschen har de tillägnat sig stor kunskap om skandinavisk industri och kan hänvisa till en rad befintliga anläggningar med toppreferenser, påpekar Tommy Johansson.

Jomet, som är stora tillverkare av wrap around packmaskiner inom livsmedels- och logistikbranscherna, omsätter varje år ungefär 100 miljoner kronor och har ungefär 50 medarbetare.

– Den stora fördelen med att använda teamet ITO Pall Pack + Jomet är att vi tillverkar exakt den maskin som kunden vill ha och är snabba att anpassa oss, förtydligar Hagen.

ITO Pall Pack har sammanlagt 55 anställda, vilket inkluderar 10 medarbetare på PLS, service och support, och 22 anställda på produktion. Vi har egna servicetekniker i Sverige, och samarbetar med flera servicekontor i Sverige, bla i Örebro, Karlskrona och Helsingborg.


 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Pall-Pack AB

Ellakrogsvägen 1
187 33 Täby
Sverige
Pall-Pack AB

Sänd till en kollega

0.063