23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Extra trygghet med nytt visionsystem som beräknas betala sig redan det första året

När Scan Sverige AB i Linköping installerade sitt nya visionsystem i produktionen fick de en extra trygghet, en investering som dessutom beräknas betala sig redan det första året i produktion.

På Scan Sverige AB i Linköping produceras det bland annat en stor mängd korv av alla de slag. Det är falukorv, chorizo, kabanoss, skinnfri korv, hot dogs och till och med klassikern Bullens pilsnerkorv. Nyligen installerades ett nytt visionsystem här för att ytterligare försäkra sig om att korven är helt fri från främmande partiklar.

Johan Larsson är produktionskoordinator på Scan Sverige i Linköping och berättar om det nya systemet.

Varför investerade ni i ett visionsystem?

-              I livsmedelsindustrin letar vi alltid efter nya sätt att säkra upp alla delar av produktionen, hela tiden. Det är så lätt hänt vid styckning eller från externa leverantörer, att det kommer in en plastpåse eller något annat som inte ska vara där. Och om den kommer in i vårt system med köttet så förstör den väldigt mycket råvara.

Mer om visionsystemet
Visionsystemet från danska TriVision som Mobergs Produktkontroll är återförsäljare för, består av en avancerad kamera som är placerad ca två meter ifrån transportören efter själva kvarnen. Lampor lyser upp det område som kameran scannar av. När systemet hittar en avvikelse stannar både band och kvarn och ett larm på skärmen informerar om vad som detekterats.

-              Det är ett lättmanövrerat system när det väl är installerat, bara att trycka på en knapp och låta systemet göra sitt jobb, säger Johan Larsson.

Läs hela artikeln om Scan Sverige på Mobergs hemsida här

Mobergs Produktkontroll AB
Fabriksvägen 2
245 34 Staffanstorp
Staffanstorps kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563067171

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047