23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Dressing- & såsflaskor

Plastflaskor till livsmedel brukar ofta förknippas med drycker av olika slag men lämpar sig nog så väl till dressing och sås. De kommer i flera olika varianter där den klassiska ketchupflaskan förmodligen är den du tänker på först. Senap däremot återfinns nog lika ofta i burk som i flaska. Förutom dessa väldigt vanliga korv-toppingar har vi även flaskor till dressing, olivolja och chokladsås.

Vad är då viktigt att tänka på när du ska välja en plastflaska? Först och främst kan det vara skillnad på om din produkt varmfylls vid höga temperaturer eller om den är kall när den tappas upp. Här spelar valet av material på flaskan stor roll. PET-flaskan har en fin transparens och bra syrebarriär, men lämpar sig inte särskilt väl för varmfyllning för att ta ett exempel. Produktens konsistens har också betydelse för funktionaliteten på flaskan. Har du en trögflytande sås bör flaskans kapsyl anpassas efter detta. En kapsyl med en bredare öppning brukar vara fördelaktigt och det kan även vara smart att ha ett så kallat silikonmembran för att undvika kladd. Vi brukar kalla det för ett dropp-stopp.

Förutom själva kapsylen kan flaskan klämbarhet påverka hur slutkunden upplever produkten. Du vill inte att flaskan är varken för mjuk eller för stum. De flesta flaskor till dressingar och såser brukar vara utformade med optimal klämbarhet i åtanke, men detta kan givetvis variera från flaska till flaska. Vår dressingflaska finns i både PE och PET. För PE finns den i storlekarna 250ml, 290ml och 500ml. I PET-material i följande storlekar 200ml, 250ml och går då att få i återvunnen PET (rPET).

Vi har satt ihop en hjälpande lista för att summera några av de saker du bör tänka på i valet av plastflaska till din dressing eller sås:

  • Vilken temperatur har innehållet när flaskan fylls?
  • Klämbarhet på flaskan i förhållande till konsistensen på innehållet.
  • Vilken typ av förslutning och kapsyl önskas?
  • Hållbarhet på produkten, vilken barriär behöver flaskan?
  • Utseende, färg och form på flaskan.
  • Ska flaskan tryckas eller etiketteras? 
     

Vi har några bra inspirationssidor för så väl dressingflaskor/såsflaskor, kolsyreflaskor och flaskor till olja. Har du en annan livsmedelsprodukt du vill förpacka i en flaska? Tveka inte på att höra av dig till oss så hjälper vi dig gärna att hitta en passande förpackning!

Tara Pac AB
Sankt Annegatan 4
223 50 Lund
Lunds kommun
Sverige

Kontaktperson

K-TP
Kontakt - Tara Pac
media@tarapac.com

Sänd till en kollega

0.047