23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Alla möjligheter att bli bättre på sortering av återvunnen plast

Vi blir allt bättre på att återvinna vår plast och det innebär också att allt insamlat plastmaterial behöver tas om hand och sorteras på ett kvalitetssäkert vis. Nu finns det tack och lov alla möjligheter att excellera på området. Här är några goda exempel från Mobergs på fiffiga sorteringslösningar.

Virvelströmsseparering
En teknik som blivit allt bättre på senare år är virvelströmsseparering. Den används efter att magneter sorterat bort allt stål. Virvelströmsseparering bygger på snabbt roterande magneter som stöter bort aluminium, koppar och zink. Därefter kan man med fördel komplettera med induktiv och optisk sortering.

Virvelströmsseparator ”Eddy Xpert” avlägsnar utan materialförlust icke-magnetiska metaller såsom aluminium, koppar och mässing ur olika återvinningsmaterial. Benämns även Virvelströmsmagnet eller Eddy Current Separator.
Läs mer här

Sensorbaserad sortering
Varisort Compact är en flexibel och lättanvänd maskin för optisk sortering. Den kan utrustas med en, två eller tre olika sensorer i samma maskin; C = Färg- och formkamera, N = NIR-Kamera, M = Induktiv metallsensor.
Matning av materialet som skall inspekteras görs genom specifikt anpassade vibrationsrännor som garanterar en homogen materialfördelning över hela bredden av transportflödet.
Läs mer här

Mobergs Produktkontroll AB
Fabriksvägen 2
245 34 Staffanstorp
Staffanstorps kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563067171

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031