23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Miljövänlig termiskisolering med RecyCold

Denna lösning använder pappers isolerande egenskaper för att skydda temperaturkänsliga produkter, såsom frukt, grönsaker och tillagade rätter.

RAJA fortsätter sin strategi att erbjuda allt fler återvunna och återvinningsbara förpackningslösningar. I juni förra året började man marknadsföra en Termisk pappersliner för att skydda temperaturkänsliga varor under frakt. Denna lösning, kallad RecyCold climaliner, ger ett återvinningsbart alternativ till traditionella temperaturkontrollerade förpackningar, såsom aluminiumpåsar och polyuretanisolerade paneler.

Tillverkad i Heerlen, Nederländerna, av Ranpak, den är särskilt lämplig för att packa frukt, grönsaker, lagad mat, desserter och till och med glass. Det kommer att tilltala e-handelsföretag som säljer livsmedel som söker mer hållbara förpackningslösningar. RAJA planerar att marknadsföra RecyCold™ climaliner i alla 19 europeiska länder där de är verksamma.

Climaliners är designade för att fodra insidan av kartonger eller kraftpapperspåsar. De kan lätt lindas för hand runt färska, kylda (0 till 4°C) eller frysta livsmedel. RecyCold climaliner skyddar dem från temperaturfluktuationer upp till 48 timmar. Optimalt skydd är tillgängligt med hållbara kylpaket.

RecyCold climaliner är till 98,5 % gjord av papper, vilket gör den återvinningsbar, förnybar och biologiskt nedbrytbar. Innehållet av både papper och lim accepteras i pappersåtervinningsströmmar, vilket bekräftats av European Paper Recycling Council (EPRC).

Climaliner kommer i rektangulära ark som kombinerar tre lager papper:

  • två 100 % återvunna omslagsark,
    ett 85 % återvunnet, bikakepapper emellan.
    Luften mellan lagren håller produkterna vid samma temperatur.

Liners tjockleken (0,5 cm) gör att du kan utnyttja utrymmet i lådor och väskor på bästa sätt. Deras låga vikt (211 g/m2) gör det möjligt att optimera transportkostnaderna

Climaliners är färdiga att använda vid leverans. Deras bredd är 35 cm (+3 cm limkanter). Tre längder finns tillgängliga: 80 cm, 100 cm och 115 cm. Anpassad utskrift finns tillgänglig på begäran.

För optimal värmeisolering kan climaliner användas i kombination med kylgel påsar Recycold. Den avloppssäkra kylgelén kan slängas i ett handfat eller i trädgården, och det yttre lagret av papper sparar inte bara plast utan har varit återvinningsbart som papper på flera marknader sedan 2021. Detta gör att förpackningen antingen kan återanvändas eller lämplig för engångsbruk.

Rajapack AB
Logistikvägen 2
438 70 Landvetter
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5568762651

Kontaktperson

RC

Sänd till en kollega

0.047