23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Vilken förpackning ska du välja? 

Val av förpackning kan vara svårt och hur du ska tänka beror helt på vilken produkt du har. Vi har sammanställt lite generell info kring olika bransch-segment och hur du kan tänka för att få lite hjälp bland alla val.

Givetvis finns vi alltid här och vi tar gärna ett möte för att hjälpa dig hela vägen – från insida till utsida. 

Livsmedel 
Produktförpackningar till livsmedel ställer höga krav på kvalitet och säkerhet för att det ska få klassas som livsmedelsgodkända. 
Vi möter dessa krav på alla våra förpackningar till livsmedel och är störst på plasthinkar, plastburkar och plastflaskor i denna kategori. Vårt bredaste sortiment av återvunna förpackningar, godkända till livsmedel är PET-förpackningar. 

Färg 
Till färgindustrin erbjuder vi Nordens största sortiment av plasthinkar med lock. Nästan alla modeller finns i återvunnet material och passar utmärkt till färg-produkter. Modellerna i oval och rektangulär form är speciellt utformade till färgindustrin för att vara mer ergonomiska och funktionella just för denna bransch. Vår JET+ serie är också anpassad för färg då locket håller extra tätt och är anpassad för att klara av skakmaskiner. 

Bygg 
En bransch som behöver funktionella och anpassade produktförpackningar för att underlätta när de används ute på byggarbetsplatser. Rektangulära plasthinkar är populära med ergonomiskt plasthandtag. Större plastdunkar är också vanligt i denna kategori till flytande produkter. Inne på butikshyllan ser man ofta transparenta plastburkar i polypropen till skruv och spik. Generellt för byggbranschen är att det passar utmärkt för återvunna förpackningar, glöm inte det! 

Kemi 
Kemiska produkter ställer ockå högra krav på förpackningen, framförallt säkerhet och kvalitet. Tuffa produkter, ofta frätande kräver en förpackning som klarar det. Till lättare produkter är plastflaskor i polyeten populärt men för tyngre produkter är både IBC-behållare och plåthinkar det mest användbara till denna kategori. 

Lantbruk 
Gödning och växtnäring är ett segment som växt hos oss där fyrkantiga plasthinkar med handtag och UV-tryck har blivit en populär förpackning. Till flytande produkter som kräver en pump har våra PET-flaskor allt mer kommit in på marknaden och då även i återvunnen plast. För natur- och lantbruk erbjuder vi både återvunna plasthinkar i rPP och återvunna plastflaskor i rPET samt rPE. 

Kosmetik 
Plastburkar i PET är vanligt till lite mer lyxiga och attraktiva produkter som badsalt, krämer eller andra hudvårdsprodukter. Fördelen är också att de har skruvlock vilket gör det enkelt att använda och återförsluta. Plastflaskor i PET, rPET, PE och rPE är populärt i denna kategori då många kosmetiska produkter är i flytande form och behöver en pumpflaska. Vi har smarta krämburkar med refill-möjligheter för att spara på råmaterialet genom att låta kunden återanvända höljet på burken och enbart köpa en ny innerdosa. 

 

Kika in på vår hemsida www.tarapac.com

Eller ring direkt  på 046-23 80 90 så hjälper vi dig gärna!

Tara Pac AB
Sankt Annegatan 4
223 50 Lund
Lunds kommun
Sverige

Kontaktperson

K-TP
Kontakt - Tara Pac
media@tarapac.com

Sänd till en kollega

0.025