23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Berry Superfos uppnår RecyClass-certifiering för fabrik i Frankrike

För att tillgodose kundernas behov av dokumentation av förpackningars återvinningsbarhet och mängden återvunnet material är Berry Superfos fabrik i La Genête, Frankrike, nu RecyClass-certifierad.

Berry Superfos har fått sin fabrik i La Genête RecyClass-certifierad, vilket gör det möjligt att erbjuda kunderna RecyClass-märkning på förpackningar för icke-livsmedel som tillverkas vid fabriken La Genête, och som används i stor utsträckning i Europa. RecyClass är ett frivilligt branschöverskridande initiativ för att främja återvinningsbarheten av plastförpackningar och öka spårbarheten av ​plastavfall och återvunnen plast i förpackningar.

Mot bakgrund av EU:s mål att all plast ska vara återvinningsbar senast 2030 planerar ett antal europeiska länder som Spanien och Storbritannien att införa särskilda skatter på plastförpackningar som inte är återvinningsbara. Samtidigt håller många företag på att ställa om från linjär till cirkulär ekonomi.

Trovärdig dokumentation för mängden återvunnet material

Initiativ för att främja cirkularitet gör det kritiskt för tillverkare inom alla branscher att kunna säkerställa transparens om återvinningsbarhet och mängden återvunnet material i sina plastförpackningar – och inte minst att kunna dokumentera det. Därför har Berry Superfos investerat i att RecyClass-certifiera sin fabrik i La Genête

Sébastien Morey, fabrikschef för Berry Superfos i La Genête, förklarar: 

”Många av våra kunder har efterfrågat ett trovärdigt sätt att visa både sina kunder och myndigheter att deras förpackningslösningar är återvinningsbara och innehåller återvunnet material, inklusive mängden.”

”Reaktionerna från våra kunder på certifieringen har därför varit mycket positiva. Med vårt RecyClass-certifikat kan de till exempel dokumentera användningen av ​Post-Consumer Recycled (PCR) material i sina förpackningar från Berry Superfos. Det går att välja upp till 80 % PCR-material i flera av våra lösningar för icke-livsmedelsprodukter.”

Certifieringen kräver en omfattande revision

RecyClass-certifieringen visar huråtervinningsbara plastförpackningarna är och mängden återvunnen plast i produkterna. Revisionsprocessen fungerar på samma sätt som för andra certifieringssystem där Berry Superfos samarbetade med det externa certifieringsorganet Terra under certifieringsprocessen och uppnådde certifieringen utan avvikelser.

Certifikatet är giltigt i et år, varefter Berry Superfos avser att förnya sitt RecyClass-certifikat.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.031