23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

RAJA-Danièle Marcovici Foundation går med i Alliance for Gender Equality in Europe

Alliance for Gender Equality in Europe är ett kollektiv av givare som skapades 2021 för att stödja framsteg när det gäller jämställdhet och kvinnors rättigheter i Europa.

Den består av:

  • Bodossaki Foundation,
  • CHANEL Foundation,
  • JP Morgan,
  • King Baudouin Foundation,
  • L'Oréal Fund for Women, och sedan april 2023,
  • RAJA-Danièle Marcovici Foundation och Fondation de France.

Alliansen är värd för Network of European Foundations och syftar till att ekonomiskt stödja och stärka kapaciteten hos föreningar som verkar i hela Europa.

Dessa föreningar är faktiskt i frontlinjen för att stödja kvinnor och de mest utsatta befolkningarna i Europa. År 2023 kommer 3,5 miljoner euro att tilldelas, i form av bidrag på mellan 60 000 och 150 000 euro, till organisationer i det civila samhället i Belgien, Bulgarien, Kroatien, Tjeckien, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Irland, Italien, Luxemburg , Polen, Rumänien, Slovakien, Spanien, Sverige, Nederländerna och Storbritannien.

Alliansen syftar också till att mobilisera det europeiska filantropiska samfundet för att stärka de resurser som allokeras till jämställdhet i Europa och för att främja samarbete mellan givare.

Genom att gå med i alliansens styrkommitté blir RAJA-Danièle Marcovici Foundation en intressent i urvalet av finansierade projekt. Nästa möte i styrkommittén kommer att hållas den 5 juni 2023 i Philanthropy House i Bryssel.

Rajapack AB
Logistikvägen 2
438 70 Landvetter
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5568762651

Kontaktperson

RC

Sänd till en kollega

0.048