23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ännu en tillverkare byter till förpackningar med återvunnen plast

IS-FRITT är en serie effektiva produkter mot is och hala vägar. Nu har tillverkaren bakom kvalitetsmärket, som en del av sin hållbarhetsstrategi, valt att förpacka produkten i en Berry Superfos-förpackning tillverkad av återvunnen plast (PCR).

IS-FRITT-produkterna mot hala vägar, trottoarer och torg m.m. är storsäljare i bland annat Sverige och Norge tack vare deras effektivitet och det faktum att de inte innehåller tillsatser som kan skada djur och natur. Nyligen beslutade Everbrand Sweden, tillverkaren bakom varumärket, att det var dags att titta närmare på förpackningslösningen för IS-FRITT. Alexander Axelsson, vd för Everbrand, säger:

”Ett självklart nästa steg i vår hållbarhetsstrategi var att förändra materialsammansättningen i de hinkar som vi använder till IS-FRITT. Vårt mål var att minska användningen av ny plast för förpackningar och i stället använda återvunnet material, samtidigt som vi ville se till att våra förpackningar kan återanvändas efter att de har använts till IS-FRITT.”

”Vi började med att diskutera möjligheterna med vår mångåriga förpackningspartner Berry Superfos. Mot denna bakgrund bestämde vi oss för samma förpackningslösning som tidigare, men ändrade materialsammansättningen i hinkarna till 50 % återvunnet material (post-consumer recycled content, PCR). Dessutom ändrade vi färgen från vit till en elegant grå nyans för att stärka förpackningens särprägel.”

En del av ett större sortiment med PCR

Hinken som Everbrand använder till IS-FRITT kallas SuperLift® och är en del av Berry Superfos PCR-sortiment. Det omfattar olika hinkar i många former och storlekar med upp till 50 % återvunnet PCR-material som standard. Alla förpackningslösningar med PCR från Berry Superfos innehåller endast ett material, nämligen polypropen (PP), vilket underlättar återvinning och cirkularitet.

”Vi har alltid varit mycket nöjda med SuperLift®-hinken och var lättade över att Berry Superfos kan leverera den med återvunnen plast i materialblandningen, så att vi kunde behålla hinken. Den uppfyller våra övriga krav till fullo: den är iögonfallande, håller hög kvalitet samt är robust och stapelbar, säger Alexander Axelsson. 

Läs mer om PCR-sortimentet här.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.031