23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Heinz och Tesco lanserar banbrytande återvinningsprojekt

Berry Superfos är en del av ett nyskapande pilotprojekt lanserat av Heinz och Tesco för att återvinna mer mjuk plast i Storbritannien.

Heinz och Tesco har gått samman med den ledande förpackningsproducenten Berry Superfos samt Plastic Energy och Sabic, som är experter på återvinningstekniker, för att lansera ett banbrytande försök inom återvinning. Företagen hoppas att projektet kommer att inspirera den bredare industrin att ta mer initiativ för att tackla den bristande återvinningen av mjukt plastavfall i Storbritannien och andra länder i Europa.

Projektet handlar om Heinz Beanz Snap Pots, som är en särskild förpackning till Heinz bönor i en rik tomatsås och ett mycket populärt måltidstillbehör i Storbritannien. Heinz och företagets partner har nu utvecklat nya Heinz Beanz Snap Pots, som innehåller 39 % ISCC PLUS-certifierad återanvänd mjuk plast, beräknad enligt massbalansprincipen. Materialet har samlats in av kunder i Tescos butiker. 

Team av ledande experter

Nya Snap Pots tillverkas åt Heinz av Berry Superfos, där den mjuka plasten returneras till Tesco-butiker av konsumenter, samlas in och skiljs därefter fysiskt åt, därefter kan Plastic Energy kan ombilda det till en optimal oljeråvara. Denna oljeråvara kombineras med det nya material från Sabic, som tillverkar ett alternativt råmaterial som ingår i nya plastpellets vilket är godkänt för kontakt med livsmedel. Därefter skickas de nya pelletarna till ett av Berry Superfos ISCC-certifierade (International Sustainability & Carbon Certification) produktionsställen, där de nya Heinz Beanz Snap Pots tillverkas. 

Jojo de Noronha, regionchef för Nordeuropa hos Heinz, säger:

”Vi är stolta över att ha slagit oss ihop med ledande experter för att ta fram denna viktiga innovation till våra kunder. Vår förhoppning är att det ger upphov till en branschomfattande översyn av vad mer som kan göras för att tillmötesgå den bristande återanvändningen av mjuk plast i Storbritannien. Vi kan som kollektiv bli bättre på att utveckla nya förpackningslösningar som är bra för både konsumenterna och planeten.” 

En cirkulär strategi för mjuk plats

Hittills har mjuka plastförpackningar varit notoriskt svåra att återanvända. Fram till 2020 återanvändes endast 6 % av mjuk plast i Storbritannien. Detta projekt använder en cirkulär strategi som hjälper till att fånga upp och återanvända plast som för närvarande inte återanvänds. Det är viktigt att materialen fortsätter att återanvänds och hålls borta från soptippen.

Héloïse Carlier, International Packaging Development Lead hos Heinz, säger:

”Vi vill att våra Snap Pots ska vara mer hållbara, samtidigt som de bibehåller de funktioner som gör dem så populära bland konsumenterna: deras bekvämlighet, praktiska snap-format, lämplighet för mikrovågsugn och förmåga att hålla produkten färsk. Med detta pilotprojekt och vår lansering av nya Heinz Beanz Snap Pots, kommer 22 ton mjuk plast att återanvändas.” 

Ett långsiktigt förhållande med nytt fokus på cirkularitet

Om varför Berry Superfos bjöds in att bli en del av projektet förklarar Héloïse Carlier:

”Berry Superfos är vår mångåriga leverantör, så naturligtvis hörde vi av oss till dem. De visade stort intresse för att öka förpackningens cirkularitet och vi beslutade oss därför att ta dem ombord från början. Dessutom har Berry Superfos den nödvändiga oberoende ISCC-certifieringen, som garanterar spårbarhet i hela försörjningskedjan.”

”Berry Superfos deltog under hela utvecklingen, samarbetade aktivt med alla partner och ställde sin egen kunskap och utvecklingskapacitet till förfogande för att lansera projektet på marknaden till vår fullständiga tillfredsställelse,” säger Héloïse Carlier.

De 39 % plast som återanvänds i dessa nya snappots valideras med hjälp av ”massbalansstrategin” som är godkänd av ISCC. Detta gör det möjligt att spåra mängden och de hållbara egenskaperna hos material som används i produktionen. Heinz lanserade de nya Heinz Beanz Snap Pots i juli 2022.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.047