23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Dubbelvinst for RAJA: Packnorth Award och ScanStar 2022

Den 4:e oktober vann RAJA den första upplagan av förpackningstävlingen Packnorth Award, i kategorin e-handelsförpackningar. Månaden innan stod det klart att RAJA vunnit ScanStar 2022 - Nordens största tävling i förpackningsdesign.

Tre vinnarprodukter, två priser
Det är tydligt att emballageleverantörens satsningar på miljövänligt emballage nu ger frukt. Totalt är det tre produkter i RAJAs sortiment som vunnit nordisk guld i innovativ förpackningsdesign i år. Bubbelfolie av papper vann Packnorth Award, sträckfilm av papper vann ScanStar och vadderade kuvert av papper blev en vinnare i båda priser.

Att ersätta plast med papper
Gemensamt för alla årets prisvinnande produkter är att de är nyheter för i år i RAJA Sveriges sortiment och att de består av papper. Därigenom fyller alla tre produkter funktionen av att vara ett miljövänligt alternativ  för en emballageprodukt som traditionellt används i plast: bubbelfolie, sträckfilm och bubbelkuvert. Handsträckfilm av papper kan till exempel sträckas upp till 30%. Och pappersbubbelfolien inkapslar luft mellan två lager präglat papper vilket imiterar det skydd som bubbelfolie av plast ger.

Läs mer om monomaterial på RAJA-bloggen: Monomaterial, den stora trenden inom emballage 2022

I linje med RAJA-gruppens vision
RAJA Sverige är en del av RAJA-gruppen, Europas största emballageleverantör. Som stor aktör i branschen har RAJA ett ansvar för miljön. Bland RAJA-gruppens miljöåtaganden kan man läsa om hur företaget ständigt arbetar med att utveckla sitt sortiment mot att inkludera ännu fler produkter av biobaserat och/eller återvunnet material. Målet är att ha ett helt återvunnet/återvinningsbart förpackningserbjudande senast 2025.

Se produkterna på YouTube
För en närmare titt på två av vinnarna, kolla in RAJAs produktvideos på Youtube:

Bubbelfolie av papper

Sträckfilm av papper

Alla produkter finns tillgängliga att beställa i RAJAs webbshop på rajapack.se.

Rajapack AB
Logistikvägen 2
438 70 Landvetter
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5568762651

Kontaktperson

RC

Sänd till en kollega

0.031