23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Förnybara material i Tchibo kaffekapslar från Berry Superfos

Berry Superfos tillverkar kaffekapslar som i huvudsak är tillverkade av förnybara, återvunna råmaterial till den tyska kaffeproducenten Tchibos Qbo-varumärke.

Kaffekapslar blir allt mer populära runtom i världen. De är praktiska och ger en god kopp kaffe, i synnerhet när kaffet kommer från ett kvalitetsmärke. Nackdelen är kaffekapslarnas miljöavtryck, eftersom de skapar mycket förpackningsavfall och traditionellt varit gjorda av ny råvara (Polypropen).

Kaffeproducenten Tchibo har tillsammans med deras befintliga leverantör av Qbo-kapslarna, Berry Superfos, och den finländska råvaruleverantören, Neste utvecklat och förbättrat ​kaffekapslarnas materialsammansättning för sitt Qbo-märke. Nu nästan ett år senare har Tchibo introducerat en innovativ kaffekapsel som tillverkats med innehåll av förnybara och återvunna råmaterial.

”Våra Qbo-kapslar är fortfarande tillverkade av polypropylen (PP), men de är nu tillverkade av 70 % förnybara råmaterial istället för ny, fossil olja, vilket vanligtvis är fallet för kaffekapslar. Detta gör att hela Qbo-serien – som innehåller hållbart odlat Qbo-kaffe bryggt i Qbo-maskiner – till ett av de mest hållbara kapselsystemen på marknaden,” säger Marius-Konstantin Wiche, utvecklingschef, kapsel och innovation hos Tchibo.

Avfall blir till kapslar

Man kan inte se ändringen av Qbo-kapslarna, som har en unik kubform, med blotta ögat. Så vad har egentligen förändrats? Marius-Konstantin Wiche förklarar:

”Vi var tvungna att säkerställa att Qbo-kaffets höga kvalitet och goda smak inte kommer att påverkas. Därför fokuserade vi på att ersätta råmaterialen till kapslarna och inte själva polypropenet. Vi använder nu förnybara och återvunna råvaror i form av organiskt avfall och biprodukter, som talloljor från skogsbruk, avfallsfetter från snabbmatsindustrin och vegetabiliskt fett från produktionen av matolja. Dessa material ingår i tillverkningen av PP-polymerer med samma kvalitet som ny PP. Du kan varken se eller smaka någon skillnad.”

En stark partnertrio

Tchibo satsade på sin mångåriga kapselleverantör Berry Superfos som vår strategiska samarbetspartner i projektet tillsammans med råvaruproducenten Neste.

”Vi valde Berry Superfos till projektet eftersom de har erfarenhet av vår produkt och har den nödvändiga ISCC PLUS-certifieringen för att producera kapslarna av förnybara material. Deras kunskaper inom folieextrudering och termoformning av våra kapslar är enastående och vi värdesätter även företagets mångåriga erfarenheter av andra relaterade delar till våra produkter.” 

”Tillsammans har vårt team på Tchibo, Neste och Berry Superfos skapat ett fantastiskt resultat. Qbo-kaffet har kvar sin förstklassiga kvalitet, men nu i en kapsel tillverkad med minskat koldioxidutsläpp,” avslutar Marius-Konstantin Wiche.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.031