23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny svart emballagefärg främjar återvinning

Genom att byta ut emballagefärgen ”carbon black” (kolsvart) mot en ny svart färg har glasstillverkaren Diplom-Is gjort det lättare att återvinna de svarta emballagen till företagets märke Royal.

Det nya svarta är faktiskt en ny svart färg hos den norska glasstillverkaren Diplom-Is. I samarbete med Berry Superfos har företaget nyligen ändrat färgen på glassförpackningarna i Royal-sortimentet från ”carbon black” till den nya färgen ”non-carbon black”.

Anne-Lene Molland, kommunikationschef på Diplom-Is, säger:

”Vi är alltid på jakt efter nya hållbara och ekonomiskt förmånliga lösningar för våra produkter. Så när vi fick möjlighet att byta färg på glassförpackningarna i vårt Royal-sortiment och därmed kunde göra dem enklare att återvinna var ändringen självklar.”

”Vi är mycket nöjda med resultatet. Den nya svarta färgen gör det lättare att källsortera och återvinna Royal-glassförpackningarna lokalt. På så vis kan man spara avsevärda mängder jungfrulig plast. Vi har haft en mycket noggrann process och testat non-carbon black-glassförpackningarna på två lokala återvinningsstationer i Norge och på en sorteringsanläggning i Tyskland.” 

Underlättar infraröd skanning

I motsats till den traditionella carbon black-färgen kan den nya non-carbon black-färgen identifieras av NIR-teknologi (Near Infra-Red technology). Det betyder att alla glassförpackningar med den nya svarta färgen kan sorteras ut för återvinning. Berry Superfos använder en speciell färgblandning av hög kvalitet med speciella pigment som förbättrar NIR-teknologins förmåga att identifiera den svarta plasten.

Diplom-Is sätter ett exempel för svart plastemballage

Diplom-Is är en av Norges ledande glasstillverkare och därför har bytet till nya non-carbon black fått stor uppmärksamhet från marknaden.

”Vi har fått en hel del positiv feedback och på så vis skapat uppmärksamhet kring de stora utmaningar som användningen av carbon black skapar. Vi tror att vårt initiativ kan bidra till att även andra företag byter från konventionellt svart emballage till non-carbon black.

Berry Superfos får ”thumbs-up” för pålitlighet
Det långvariga samarbetet mellan Diplom-Is och Berry Superfos har utvecklats till ett uttalat partnerskap. Anne-Lene Molland säger:

”Vårt val av Berry Superfos som emballageleverantör handlar i första hand om att få helt rätt kvalitet. Utöver det visar Berry Superfos även att de följer upp och kan justera emballaget utifrån våra behov genom att lägga till nödvändiga förbättringar. Till exempel för att optimera arbetsflödet i vår produktion. Sammantaget ger vi Berry Superfos-teamet tummen upp, dels för deras professionalism och tillförlitlighet men även för att de är så lätta att samarbeta med.”

Läs mer om non-carbon black här

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.047