23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

May the Force be with you!

Star Wars-produkter, tack vare effektiv vakuumteknik från Busch.

Allt började 1977 med den ursprungliga filmen Star Wars och striden mellan den mörka och ljusa sidan av kraften. Sedan dess har imperiet Star Wars utvecklats snabbt. Förutom många filmer och serier finns det också oändligt med Star Wars-produkter som har en hög efterfrågan runt om i världen.

Hjälmarna är fortfarande handgjorda och tillverkas i Twickenham, England och har ett stort känslomässigt värde för samlare över hela världen. Vakuumteknik från Busch används vid tillverkningen av plasthjälmarna, med hjälp av R5 lamellvakuumpumpar formas hjälmarna av plast.

Sporting Composites Ltd producerar Stormtrooper Hero-hjälmarna i Shepperton Design Studios till denna dag efter den ursprungliga formen 1976. Vid den tiden gjordes den ursprungliga hjälmen av Andrew Ainsworth för den första Star Wars-filmen. Hjälmarna är gjorda för hand och är till och med handmålade.  Sex anställda arbetar på fabriken i Twickenham och producerar inte bara Stormtrooper-hjälmarna utan också original Star Wars-rustning och rekvisita. Hero Helmets är gjorda av två millimeter tjock ABS och är gjutna i de ursprungliga formarna,  hjälmarna är inte helt symmetriska. Detta kan hänföras till det faktum att när formen gjordes på 70-talet fanns det varken CNC-maskiner eller AUTO-CAD. Formen består av två delar, som vid den tiden då hjälmen för Star Wars-filmen inte passade hundra procent mot varandra. Men eftersom Andre Ainsworth bara hade två dagar kvar till inspelningens början skalade han av en sida för hand tills de två halvorna på hjälmen passade ihop. Och så skapades den asymmetriska originalhjälmen, vars karakteristiska form inte har ändrats till denna dag.

Vid gjutning av ABS-hjälmdelarna är det avgörande att ett tydligt definierat vakuum appliceras för att försiktigt dra in materialet i formen. Eftersom hjälmarna bara är två millimeter tjocka är vakuumtekniken avgörande för kvaliteten på de gjutna delarna. Tidigare tillhandahöll en kolvenhet det vakuum som behövdes för att producera Stormtrooper-hjälmarna. Detta var inte bara enormt högljutt och därmed en bullerolägenhet för de anställda, utan det var inte heller toppmodernt längre. När den tidigare lösningen inte längre fungerade behövdes snabbt en pålitlig ersättning. Shepperton Design Studios kontaktade därför vakuumexperterna på Busch. De kunde erbjuda en lämplig lösning i form av en R5 lamellvakuumpump med roterande lameller. Dessa vakuumpumpar kännetecknas framför allt av hög kapacitet även vid lågt tryck med snabb evakueringstid. Den kraftiga lamellkonstruktionen garanterar tillförlitlig prestanda och lång pumplivslängd. R5 RA vakuumpumpar är konstruerade för kontinuerlig drift och är resistenta mot ultimat tryck. De kan användas kontinuerligt vid ultimat tryck utan överhettning. Detta gör dem idealiska för användning i plastgjutning.

Eftersom produktionsstopp av hjälmproduktionen måste förhindras tillhandahöll Busch en lånepump tills det att vakuumpumpen som faktiskt beställdes kunde levereras. Den nya vakuumpumpen med roterande lameller som används är inte bara mycket tystare utan fungerar också mycket mer effektivt. Shepperton Design Studios är glada över att produktionen av Stormtrooper-hjälmarna är säkrad tack vare den nya vakuumlösningen.

Det betyder att Star Wars-fans över hela världen kan fortsätta att se fram emot sina trogna samlarobjekt i framtiden.

Busch Vakuumteknik AB
Växthusvägen 2
435 33 Mölnlycke
Härryda kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561981308

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.032