23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nu gör de det själva med bägare från RPC Superfos

Istället för att importera en kvargproduktserie från Tyskland framställer och fyller det svenska mejeriföretaget Skånemejerierna själv på produkterna. Emballagelösningen utgörs av den termoformade bägaren SuperLightTM från RPC Superfos.

Kvarg är proppfullt med populära proteiner och en riktig hit i Sverige där Skånemejerierna säljer Lindahls kvarg i inte mindre än 25 smakvarianter. Varje variant har sin grafiska design och fylls idag på i den termoformade bägaren SuperLightTM, dekorerad med offsettryck i sex färger och framställd av RPC Superfos.

Förändring bakom kulissen
Skånemejerierna har tidigare importerade serien Lindahls kvarg från Tyskland. Denna process blev i realiteten kort efter att Skånemejerierna beslutade sig för att investera i en egen fyllningslinje och den populära kvargen produceras och fylls numera på i bägare i Sverige.

Den lokalt framställda kvargen har funnits på den svenska marknaden sedan i fjol, och fastän emballagen faktiskt inte är densamma som tidigare är det inte någon som har lagt märke till det. Inköpare Thore Bengtsson från Skånemejerierna framhäver att det just var hela poängen med omläggningen.

“Syftet med projektet var att behålla samma standard för emballaget som vi hade tidigare, så att det bara var vi som skulle kunna se förändringen. Vi bad RPC Superfos om att leverera en bägare som var fullständigt lik den som vi brukade importera, och vi fick vad vi önskade, även om det var under en massiv tidspress. Vi har upplevt ett tillfredsställande samarbete med RPC Superfos som har levererat den efterfrågade produktkvaliteten, servicen och supporten i tid och helt enligt planeringen.

Mer kostnadseffektiv
Efter att Skånemejerierna gick över till att ha sin egen fyllningslinje har produktionen av Lindahls kvarg sammantaget sett blivit mera kostnadseffektiv. Målsättningen är nu att i ännu högre grad stärka Skånemejeriernas marknadsposition i Sverige, samt i andra länder i Europa.

 

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.031