23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Smörbägare från RPC Superfos ökar livsmedelsproducents omsättning markant och vinner designpris

En bägare från RPC Superfos har tilldelats Norska Designrådets pris ”Märket för god design”. Sedan den norska livsmedelsproducenten TINE började använda bägaren har omsättningen för deras smörprodukter ökat med 65 procent.

Norska Designrådet delade nyligen ut ett eftertraktat pris till en särskild smörbägare som den ledande norska livsmedelsproducenten TINE använder till smör- och margarinprodukter. Bägaren har utvecklats och tillverkats av RPC Superfos som har sitt huvudkontor i Danmark.

Det rör sig om en kundanpassad lätt förpackning med ny design som TINE, tillsammans med dotterbolaget Fjordland och designbyrån EGGS, just tilldelats ”Märket för god design” för. Bägaren används till en serie smör- och margarinprodukter – TineSmør, Brelett och Bremykt.

Designjury framhäver återvinning
Den norska juryn bakom designpriset lyfte inte bara fram förpackningens nya moderna design i en annars mycket traditionell förpackningsnisch, utan rosade också förpackningens kvaliteter för återvinning:

”TINE och Fjordlands nya design av deras smör- och margarinbägare är ett föredöme. Den är mycket enkel att öppna eftersom bägaren har en ergonomisk tapp i locket och uppfyller alla krav på utformning i allmänhet. Locket är detsamma för alla tre varumärken, vilket ger en effektiv produktion med få omställningar. TINE och Fjordland förtjänar många pluspoäng för att de gjort återvinningen av förpackningen lättare. Bägaren tillverkas inte längre av kartong, aluminium och plast – en kombination som gör återvinningen komplicerad – nu används endast återvinningsbar plast. TINE har fått god återkoppling från såväl kunder som konkurrenter som har utvecklat liknande typer av förpackningar. Ett imponerande resultat.”

Enorm ökning i försäljningssiffrorna
Bägaren har mottagits mycket väl av kunderna. Sedan den först kom ut på marknaden 2011 har försäljningen av smör- och margarinprodukterna TineSmør, Bremykt och Brelett i den särskilt utvecklade bägaren från RPC Superfos ökat med 65 procent. Morten Aas, chef för TINEs avdelning för forskning och utveckling, förpackning och design, är naturligtvis mycket nöjd med utvecklingen och med designpriset:
”Att förpackningen är funktionell och modern är en viktig anledning till framgången och vi är mycket glada över att få det här designpriset. Vårt val av förpackning har baserats på användarundersökningar som visar att människor är mer villiga att återvinna förpackningar när de slipper sortera olika typer av material – kartong, aluminiumfolie och plast. Därför lade vi vikt vid att använda en bägare som tillverkats av en enda typ av material och vi är glada över att ha valt en lösning från RPC Superfos.”

Lätt och med ljusbarriär
Förutom att den är helt återvinningsbar är den kundanpassade bägaren mycket lätt eftersom den tillverkas som en TWP (tunnväggig förpackning). Dessutom är bägaren försedd med en skyddande ljusbarriär som säkerställer att smak- och vitamininnehållet i TINEs smör- och margarinprodukter förblir intakt trots ljuspåverkan.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.047