23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

SuperLock®-bägaren en av finalisterna i svensk tävling

Livsmedelsförpackningen SuperLock® från RPC Superfos är en av tre finalister som har chansen att vinna pris i kategorin Consumer Packaging Award i en svensk förpackningstävling. Vinnaren avslöjas nästa vecka på Scanpack-mässan i Göteborg.

En plastbägare för marmelad som tillverkats av RPC Superfos är nominerad till priset Consumer Packaging Award, som är en av fyra kategorier i den svenska tävlingen Packaging Industry Awards.

Finalisten är SuperLock®-bägaren som den stora stormarknadskedjan ICA Sverige AB nu använder till sin marmelad. SuperLock®-lösningen har ersatt glasburkar med stor framgång.

ICA:s motivering till att nominera plastbägaren är:

”Vi byter förpackning från glas till plast. En ny förpackningslösning där vi lyssnat på både konsument och tagit hänsyn till miljön. Den nya burken är enkel att öppna och återförsluta, kan återanvändas, diskas i maskin, värmas i micro och frysas. Dessutom är plast lättare än den traditionella glasburken och med det bättre för miljön genom transport. Den nya förpackningen är också lättare för våra butiker att hantera och för kunden att bära hem. Kort och gott, en förpackning vi är mycket stolta över!”

Per Sollenby, Sales Director Food, RPC Superfos Region Nordic, är nöjd över nomineringen av SuperLock®-bägaren som redan vunnit en mängd priser:

”Det är fantastiskt att nomineras till Consumer Packaging Award. Det ligger mycket utvecklingsarbete bakom förpackningen SuperLock och det skulle vara jätteroligt om vi till sist skulle stå som vinnare. Vi ser med spänning fram emot finalen.”

En jury, bestående av erfarna personer inom förpackningsbranschen, utser en vinnare i var och en av tävlingens fyra kategorier och kommer att tillkännage sitt beslut den 21 oktober i Göteborg i samband med Scanpack-mässan. Tävlingen arrangeras av den svenska branschtidningen Packmarknaden.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.031