23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

X-Ray inspektionssystem BASELINE I 100

| Medlemsnyhet | Företag Multivac

Kvalitetskontroll med röntgeninspektion och hög upplösning

Med BASELINE I 100, kompletterar MULTIVAC Marking & Inspection sin portfölj av Röntgeninspekti-onssystem med en kostnadseffektiv instegsenhet. Den kompakta modellen är lämplig för överva-kning av både primära och sekundära förpackningar upp till medelstorlek. Utrustningen kommer att visas för första gången den 24-27 mars på Anuga FoodTec i Köln (hall 8.1, monter D030 / F039)

För att säkerställa både hög förpacknings- och produktkvalitet, är det lämpligt att kvalitetskontrollera alla förpackade varor innan leverans. MULTIVAC Marking & Inspections Röntgeninspektionssystem – som t ex BASELINE I 100 - är användbara verktyg som upptäcker både främmande substanser i för-packningen och saknade eller skadade produkter.

Optimerad för livsmedelsindustrin
MULTIVAC BASELINE I 100 arbetar med en slitstark matrisdiod vars upplösning på 0,4 mm garanterar hög detektionsgrad och även kan upptäcka mycket små främmande substanser i förpackningar. Dessa visas på en 15-tums pekskärm i färg, som även fungerar som maskinstyrning. I standardversionen lag-ras parametrarna för upp till 100 produkter; men det går att få tillägg för fler. Programmen i det om-fattande programpaketet kan inte bara detektera främmande ämnen utan även utvärdera mått, fyll-ningsnivå och att förpackningarna är hela.

Tack vare sin hygienoptimerade konstruktion är den kompakta och prisvärda BASELINE I 100 lämplig för användning i livsmedelsindustrin och kan integreras i befintliga produktionslinjer. De fasade ytorna och konsoldesignen förenklar rengöringen. Konstruktionen i rostfritt stål uppfyller kraven för skydds-klass IP65. Strålningsvärdena är mycket låga, så det finns inga krav på informationsmärkning av tes-tade livsmedel. MULTIVAC Marking & Inspections alla röntgensystem uppfyller kraven i nationell och internationell standard för livsmedelskvalitet, såsom HACCP, IFS eller BRC.

Röntgeninspektion - mångsidig och säker
Röntgeninspektionssystem möjliggör full kontroll på de förpackade produkterna då tekniken gör att man kan upptäcka en mängd olika material. När röntgenstrålen möter en främmande substans vid förpackningsinspektion förändras dess intensitet och därmed förändras också bilden som visas på skärmen. Ämnen som har en högre densitet än förpackningens innehåll, t ex metall, glas, ben, sten, ke-ramik eller vissa typer av plast, framträder som en mörk fläck på bilden. Luftfickor, sprickor eller tom-rum syns som ljusa områden på displayen. Följaktligen kan röntgeninspektion också användas för att bestämma om enskilda delar av produkten är skadade i förpackningen, om produkter saknas och om fyllnadsnivån är korrekt.

Fördelar jämfört med kvalitetskontroll med metalldetektorer
En metalldetektor reagerar endast på närvaron av metallmaterial i förpackningen, men visar inte var i förpackningen metallen finns. Röntgenbilden visar befintliga hålrum eller sprickor direkt på displayen, så att de kan snabbt avlägsnas. Till skillnad från metalldetektorer påverkas dessutom röntgeninspekti-onssystem inte av vibrationer, temperatur- eller fuktighetsförändringar, och inte heller av salt- eller sy-rahalten i en produkt. Den största fördelen är dock att röntgeninspektionssystemet inte påverkas av elektriska och magnetiska fält: Dels kan man detektera icke-metalliska och organiska material; och dels kan man kan undersöka innehållet i förpackningar som faktiskt ska innehålla metallpartiklar.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Multivac

Porfyrvägen 21
224 78 Lund
Sverige
Multivac

Sänd till en kollega

0.078