23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Halvmåneformad förpackning vinner ScanStar-pris

Den halvmåneformade förpackningen HalfMoonTM från RPC Superfos har nyligen mottagit priset ScanStar 2014 på FoodTech-mässan i Herning.

HalfMoonTM är en helt ny förpackning från RPC Superfos som precis som namnet avslöjar att förpackningen är halvmåneformad. Den har alldeles nyligen vunnit priset ScanStar 2014 eftersom den enligt juryn är en exklusiv förpackning som ger konsumenten ett högt bruksvärde. Förpackningens formgivning möjliggör dessutom både en god ergonomi och en snygg In-Mould Labelling-grafik.
ScanStar delas ut varje år sedan 1991 av Scandinavian Packaging Association. HalfMoonTM-förpackningen är årets vinnare i kategorin ”promotional packaging”.

För djurfoder – och mycket mer
Den prisbelönade förpackningen är utformad, designad och tillverkad av RPC Superfos som en förvaringsbehållare för djurfoder på uppdrag av en globalt ledande leverantör av näringsrikt foder för sällskapsdjur. Den speciella förpackningen fungerar i detta sammanhang som en lojalitetsgåva till konsumenter som köper en viss mängd katt- eller djurfoder. Det finns extra tillbehör i form av en doseringssked och en insats med två skålar som är idealisk för servering av foder och färskt vatten till både katter och hundar.
Förpackningen är en vidareutveckling av en behållare som från början var avsedd för färg och som alltså även kan användas för många andra produkter än bara foder till hundar och katter.

Halvmåneformen är trevlig att bära
Torben Noer, chef för produktdesign på RPC Superfos, säger:
"Vi är stolta över det erkännande som ScanStar-priset ger, särskilt som vi har strävat efter att skapa en innovativ design som ger slutanvändaren en verkligt komfortabel och användarvänlig produkt. Halvmåneformen har en tydlig ergonomisk fördel eftersom det är lätt att hålla i en behållare som tack vare sin utformning kan bäras ergonomiskt nära kroppen, och behållaren upplevs därför inte lika tung."

Två ScanStar-priser under 2014
RPC Superfos har även tilldelats en ScanStar 2014 för förpackningslösningen SuperLock® i en kundanpassad version för skivad salami. Det är första gången som RPC Superfos har mottagit två ScanStar-priser under ett och samma år.

Se förpackningen på FoodTech
Den officiella ceremonin för ScanStar 2014 äger rum i samband med FoodTech-mässan i Herning där både HalfMoonTM och SuperLock® ställs ut i Hall L tillsammans med de andra ScanStar-vinnarna fram till och med den 30 oktober 2014. De båda prisbelönade förpackningslösningarna från RPC Superfos nomineras nu till en WorldStar 2014.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.094