23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Bägare för bär ger lång hållbarhet

En ny fruktpuré ”Bara Bär” kan hållas färsk länge helt utan konserveringsmedel, socker eller kylskåp tack vare bägaren SuperLock® från RPC Superfos.

Direkt från skog och mark. Så beskriver den svenska bärproducenten Finnerödja sin ekologiska juice och sina frysta och färska bär. En nyhet är att de nu har utökat sin produktlista med en fruktpuré som bara består av bär och lite äpplemos och inget annat. Sedan början av året har fruktpurén ”Bara Bär” funnits på stormarknadernas butikshyllor i hela Sverige i en SuperLock®-bägare från RPC Superfos.

Puréserien går under namnet ”Bara Bär” – vilket är precis vad det handlar om – bara bär i tre varianter: blåbär, hallon samt havtorn & mango. Bären förpackas utan onödiga omvägar och helt utan tillsatser och socker direkt i en formsprutad plastförpackning som ger lång hållbarhet och en hög grad av funktionalitet.

Sänder signalen: Ny och originell
Bara Bär är en helt ny produkt på den svenska marknaden och därför bestämde producenten Finnerödja sig för att förpackningen måste sända en tydlig signal om att det är en ny och originell fruktpuré. Det var på rekommendation från deras produktionspartner Trensums Food som Finnerödja beslutade att använda SuperLock®. Marknads- och försäljningsansvarig Frida Engström på Finnerödja förklarar varför:
”För oss var SuperLock®-bägaren med syrebarriär det självklara valet: Vi skulle sälja en ny, unik produkt och ville att förpackningen skulle matcha profilen.” Hon fortsätter:
”Våra kunder gillar verkligen skruvlocket som gör det enkelt att öppna och stänga SuperLock®-bägaren. Det är perfekt för alla som snabbt och enkelt vill smaksätta sin yoghurt, ge gröten extra smak eller lägga till lite hälsosam fruktpuré i sin smoothie”, säger Frida Engström.

Extremt låg syregenomträngning
SuperLock® har ett barriärskydd på samtliga ytor med extremt låga syregenomträngningsgrad och har vunnit flera internationella priser. Det betyder att de flesta bekvämlighetsprodukter kan få en hållbarhet i rumstemperatur på upp till två år.

Insatsen bär frukt
Lanseringen av ”Bara Bär” har varit en succé och försäljningssiffrorna är mycket tillfredsställande. För att introducera den rena fruktpurén på marknaden och för att tydligt kommunicera till kunderna att produkten inte innehåller något annat än frukt och bär, använde Finnerödja en digital lanseringsstrategi:

”Vi har fått en fantastisk start för vår nya fruktpuré i SuperLock®-bägaren. Vi lanserade den i olika sociala medier, bland annat Instagram, och vi fick ett fantastiskt gensvar. Bloggare har föreslagit en massa idéer om att kombinera njutning och sunda matvanor med ”Bara Bär” och antalet deltagare i vår Instagramtävling vi håller varje vecka har varit mycket högre än förväntat”, konstaterar en nöjd Frida Engström.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.031