23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nu kan även stora förpackningar få barriärskydd

En ny lösning är klar att användas inom livsmedelsindustrin: RPC Superfos erbjuder nu plastförpackningar i stora storlekar med en avancerad syrebarriär – speciellt anpassad för produkter till storkök och restaurang.

RPC Superfos lanserar nu ett sortiment av plastförpackningar med syrebarriär till storkök utvecklingen är ett resultat av att fler och fler livsmedelsproducenter börjat begränsa mängden konserveringmedel i sina produkter. I plastförpackningar med syrebarriär kan livsmedlen hålla sig färska längre – även när det kommer till stora mängder. Søren Marcussen, marknadsdirektör på RPC Superfos, säger:

”RPC Superfos vill gärna stödja innovativa livsmedelsproducenter och därför erbjuder vi nu en avancerad syrebarriär även till de stora förpackningsstorlekarna som används i B2B-segmentet. Låg syregenomträngningsgrad, hög funktionalitet och effektiv logistik är några av de viktigaste fördelarna. Vi är en av få plastförpackningsleverantörer som kan erbjuda de här starka egenskaperna för de stora förpackningar av livsmedelsprodukter som storkök vanligtvis använder.”

”Inom matvarubranschen är det ganska vanligt att matrester, till exempel tomatsås, hälls från en stor metallbehållare ner i en plastbytta eftersom såsen då kan förvaras i kylskåp och därmed kan hållas färsk längre. Men det blir lite rörigt för kökspersonalen eftersom det kommer att stå både metallburkar och plastspannar i kökets arbetsområden och de tar en hel del plats. Så om man har en livsmedelsprodukt till matvarubranschen som levereras i en plastbehållare som har syrebarriär från början blir den troligtvis också mer populär eftersom den gör arbetet i köket enklare”, förklarar Søren Marcussen.

Praktisk, säker och enkel att återförsluta
RPC Superfos erbjuder flera typer av plastbehållare med syrebarriär i stora förpackningstorlekar. De bidrar till att bevara livsmedlets sensoriska egenskaper, det vill säga de aspekter av maten som vi uppfattar med vårt smak-, lukt-, syn- och känselsinne.

Förutom att ge längre hållbarhet när förpackningen är bruten, har plastförpackningen även andra fördelar som till exempel en lätt återförslutningsmekanism, enkel logistik och låg ljudnivå, både i produktionen och i storköket. Plast är säkert och praktiskt och det finns inte heller någon risk för glassplitter.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.031