23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Flexibel och helautomatisk: Traysealer linje för bekväm och praktisk färdigmat

Trenden mot praktisk färdigmat fortsätter med oförminskad styrka. Både i restaurang- och cateringbranschen ser vi satsningar på redo-att-tillaga-produkter – en trend som återspeglas även bland vanliga konsumenter.

Man vill ha produkter som antingen är färdiga att äta eller som bara måste värmas. För att möta den växande efterfrågan på nyckelfärdiga ”end-to-end”-lösningar för förpackning av bekväm och praktisk färdigmat, presenterar MULTIVAC en traysealerlinje på Interpack 2014, komplett med denester, drag chain inmatningsband, fyllningsenhet samt kontroll- och märkningsutrustning.

Bekvämlighetsprodukter och färdigmat ska inte bara smaka gott och vara lätta att konsumera, de måste också vara attraktiva. Förpackningen spelar en avgörande roll i köpbeslutet. Förpackningen ska vara praktisk att hantera, produkten ska vara enkel att konsumera - till exempel genom att man använder ugnsfärdiga tråg, eller tråg som går att värma direkt i microvågsugnen. Tråg med flera fack för olika produkter är ytterligare ett sätt att presentera produkten aptitligt. Varumärket ska förmedlas och presentationen ska belysa produktens fördelar.

På Interpack 2014 presenterar Multivac en automatiserad förpackningslösning, avsedd för producenter av bekvämlighetsprodukter och praktisk färdigmat, med en komplett traysealerlinje med denester drag chain inmatningsband, fyllningsenhet samt inspektion- och märkningsutrustning.

Traysealerlinje för förpackning färdigmat och bekvämlighetsprodukter
Linjens fokus är den helautomatiska traysealern T 600, en maskin i medeleffekt-området, som förseglar upp till 40 förpackningar per minut. T 600 är mycket flexibel avseende förpackningstyper: Modellen kan göra MAP-förpackningar med och utan lock-film, Isopak skin-förpackningar och förpackningar i Slicepak.

Trågen fördelas av en MULTIVAC trågdenester (MTD) , som kännetecknas av sin låga vikt och enkla hantering. MTD uppfyller MULTIVAC Hygienic DesignTM och är därför idealisk för användning i produktion av hög-hygienprodukter. Denestern kan lätt omvandlas till ett format med olika fack, vilket innebär att den kan användas mycket flexibelt. Maskinstyrningen är integrerad i MULTIVAC HMI 2,0 användargränssnitt i T 600. Det krävs alltså
ingen särskild terminal.

Inmatningen hanteras med en MULTIVAC drag chain inmatningsband (MDC) som placerar trågen exakt vid traysealerns gripare. Trågen fylls av en SD-M fyllare, som tillverkas av Maschinenfabrik Leonhardt GmbH, som är speciellt lämpad för skonsam fyllning av känsliga livsmedel, som inte kan pumpas. Fyllaren doserar 30 till 60 cyklel per minut.

Kvalitetskontroll utförs av ett röntgeninspektionssystem från MULTIVAC Marking & Inspection. Med en inspektionshastighet på upp till 120 m/min , kontrollerar systemet den förpackade produkten för främmande föremål, form och adekvat fyllnadsnivå.

AL 301 är den nya generationens transportbandsetiketterare från MULTIVAC Marking & Inspection och är integrerad för trågetikettering. Den är även utrustad med den nya generationens etikettdispenser, som kännetecknas av mycket hög precision. Den L 301 är manövreras via traysealerns HMI.

Multivac
Porfyrvägen 21
224 78 Lund
Lunds kommun
Sverige
VAT nummer: SE8024610092

Kontaktperson

BB
Benedikte Bendix-Poulsen
Marknadsansvarig
+46 311724 benedikte.bendix-poulsen@multivac.se

Sänd till en kollega

0.047