23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Unikt barriärskydd ger Scanstar-pris

Juryn för den nordiska förpackningstävlingen Scanstar 2013 tilldelar RPC Superfos ett pris för en unik och skräddarsydd lösning med syrebarriär.

En förpackningslösning av polypropylen med en speciell syrebarriär från RPC Superfos har just blivit hedrad med en Scanstar 2013. Teknikchefen Benny Nielsen från RPC Superfos är stolt över att ha fått detta eftertraktade pris.

“Det är fantastiskt att få en Scanstar. Priset är ett bevis på att vår syrebarriärlösning är unik på marknaden”, säger Benny Nielsen. Han förklarar varför lösningen är så speciell:

“Vi har fått denna utmärkelse eftersom vi har kombinerat flera olika metoder för att skapa en syrebarriär i en enda förpackningslösning. För det första vi gjuter vi in barriäretiketter som täcker hela förpackningen. För det andra gjuter vi in ytterligare barriärmaterial i mitten av förpackningen, tack vare en speciell tvåkomponents dubbelkonstruktion. Och för det tredje använder vi råvaror som är godkända för en process som tål höga temperaturer och sterilisering.”

Nya möjligheter för livsmedelsproducenterna

Förpackningsdesignen är extremt flexibel och kan enkelt anpassas till alla typer av livsmedel som kräver en lufttät förpackning. De tre parametrarna kan ändras beroende på vilken typ av produkt förpackningen ska fyllas med och vilka efterbehandlingsprocesser som krävs.
Många livsmedelsproducenter överväger att förbättra sina förpackningslösningar eftersom det kan innebära säkrad kundlojalitet och ökad försäljning. Marknadsdirektör Søren Marcussen från RPC Superfos säger:

“Livsmedelsindustrin kan nu välja en unik förpackningslösning som klarar de tuffa processkraven som ställs vid tillverkning i höga temperaturer, varmfyllning och sterilisering. Den är gjord av plast och förpackningen har fått en ny fräsch modern design, en riktig ”eye catcher” i butikshyllorna. Och så har den fått en Scanstar-utmärkelse.”

Två år i rumstemperatur

RPC Superfos har utvecklat förpackningslösningen specifikt för Bornholm, känd för sina fisk- och skaldjurskonserver. Serien för Bornholm, som består av fyra typer av plastförpackningar med den nya syrebarriären, ersätter metallburkarna. I kombination med en membranförsegling kan plastförpackningarna ge utvalda typer av fisk och skaldjur en hållbarhet på två år vid rumstemperatur.

Nästa steg – en WorldStar-nominering

Det är en jury bestående av förpackningsexperter från Finland, Norge, Sverige och Danmark som har beslutat att tilldela den prestigefyllda utmärkelsen Scanstar Award 2013 till RPC Superfos. Priset kvalificerar Superfos att utnämna syrebarriärlösningen till en WorldStar-utmärkelse.

Den officiella Scanstar-prisutdelningen kommer att äga rum i Helsingfors, Finland, i samband med PacTec-mässan.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.046