23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Dipdags!

Santa Maria är Nordens största leverantör av kryddor och smakupplevelser från hela världen. Två nya produkter i TexMex-sortimentet kan nu köpas i en liten SuperLock-plastbägare från RPC Superfos.

Det hela handlar om en 215 ml stor plastbägare med ett skruvlock som snäpps fast under fyllningen. Detta är den praktiska förpackningslösning som det svenska företaget Santa Maria valde till två välsmakande dipsåser: TexMex Onion and Garlic Dip och TexMex Chunky Salsa. Produkterna lanserades i början av 2012 och är goda komplement till alla måltider som hämtar inspiration från det mexikanska köket.

Plast vinner mark
Förpackningsutvecklare Åsa Yhlen från Santa Maria värdesätter den nya bägaren.

”Plast som material vinner alltmer mark och den utvecklingen tror jag fortsätter. Glas är fantastiskt men tar mycket plats på en pall. SuperLock-bägaren är lätt att stapla och det gör den enkel att hantera vid fyllningen”, säger Åsa Yhlen och fortsätter:

”En annan fördel är att vi kan hoppa över en arbetsgång eftersom SuperLock dekoreras med In-Mould Labelling, vilket betyder att etiketten smälts direkt på plastformens yta. Därmed behöver vi inte sätta på en etikett efteråt, och det gör fyllningsprocessen effektivare.”

Se på innehållet
In-Mould Labelling har ytterligare en fördel: Etiketterna kan göras i klara och tydliga färger och det är ingen risk att de ramlar av. Formgivningsmöjligheterna är stora och inkluderar ett genomskinligt område.

För att hitta den rätta looken till förpackningarna arbetade Santa Maria tillsammans med en designbyrå. Eftersom delar av bägaren är genomskinlig har även innehållets färg betydelse för helhetsintrycket: dipsåsen med vitlök och lök är vit, medan den grova salsan är röd. Det innebar att de olika förpackningsformgivarna måste integrera och ta hänsyn till produkternas färg, vilket lyckades väldigt bra.

Prisvinnare
Bägaren har tillverkats för att uppfylla höga krav på barriärskydd och har vunnit många erkända, internationella priser för detta. Convenience-produkter får en hållbarhet som är två gånger – och ibland till och med tre gånger – längre med SuperLock än med liknande förpackningstyper. Det beror på en speciell kombination av membranförsegling och barriärskydd på alla ytor.

Santa Maria levererar smakupplevelser från flera av världens spännande kök som det thailändska, indiska och mexikanska och arbetar hela tiden med att utveckla nya produkter. Drivkraften är nyfikenhet och innovation och en förkärlek för den goda smaken, och därför passar innehåll och förpackning så bra ihop.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.047