23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

RPC Superfos har fått ny logotyp

Från och med i höst får förpackningsföretaget RPC Superfos en ny visuell identitet som tydligt visar relationen till moderbolaget, brittiska RPC Group.

Tidigare Superfos har genomgått en grafisk omvandling och fått en helt ny look. Det beror på att Superfos i början av 2011 köptes av det brittiska förpackningsföretaget RPC Group och då fick namnet RPC Superfos. Nu har RPC Superfos samma visuella identitet som moderbolaget och de många systerbolagen.

Från rött till orange
Färgerna har ändrats till grå och orange och bokstäverna RPC är placerade över en mängd kvadrater med namnet SUPERFOS under. Den nya visuella identiteten ersätter de fyra röda sillarna som har mer än fyrtio år på nacken och som många minns från tiden när Superfos förutom förpackningar även sysslade med djurfoder, utsäde, asfalt och kemikalier. Sedan 1999 har fokus uteslutande legat på formsprutade plastförpackningar. Huvudkontoret ligger i Høje Taastrup, och mer än 1 300 anställda är sysselsatta på åtta produktionsställen utspridda över hela Europa. Under 2011 passerade omsättningen 2,5 miljarder danska kronor. Marknadsförings- och försäljningsdirektör Søren Marcussen från RPC Superfos säger:

”Det är ett naturligt steg att vi nu lämnar vårt gamla visuella uttryck bakom oss, vi har ju varit en del av RPC Group i nästan två år. Vi upplever att timingen är helt perfekt och vi är glada över att få ta del av RPC:s visuella identitet. Den speglar en lyckad integration och gör oss till en lättigenkännlig medlem av RPC-familjen.”

Företagets nya grafiska identitet förändrar ingenting i övrigt hos RPC Superfos. Formsprutade plastförpackningar från RPC Superfos, avsedda för både livsmedel och andra varor, fortsätter att tillverkas under RPC:s slogan: A global force in rigid plastic packaging.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.031