23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

RPC Superfos på Scanpack 2012

RPC Superfos är en av utställarna på Scanpack 2012, hvor dom presenterar ett brett sortiment av förpackningar med ett antal nya förpackningskoncept som ger logistiska fördelar och lång hållbarhet till livsmedel.

Skandinaviens största förpackningsmässa Scanpack 2012 går av stapeln mellan den 23 och den 26 oktober i Göteborg och lockar till sig fler än 15 000 internationella besökare. RPC Superfos tillverkar formsprutade plastförpackningar och är en av de utställare som vänder sig till livsmedelsbranschen.

Låg vikt och lång hållbarhet
”RPC Superfos har stor kunskap och levererar innovativa lösningar som lever upp till fyllarnas önskemål och krav. Samtidigt uppfyller våra lösningar de önskemål som konsumenter, beslutsfattare och politiker har”, säger försäljningsdirektör Per Sollenby från RPC Superfos Region Nordic och fortsätter:

”Vi upplever ett ökat intresse för användarvänliga förpackningar med egenskaper som ökar varornas hållbarhetstid och denna kombination öppnar möjligheter för vårt nya förpackningskoncept SuperLock som vi presenterar på mässan. Förpackningens unika konstruktion med ett lätt öppnat och återförslutningsbart lock i kombination med ett barriärskydd och membranförsegling som ger en extremt låg syregenomträngningsgrad gör förpackningen helt unik. Det ger såväl distributören som konsumenten i hemmet många tydliga fördelar. Och lång hållbarhet bidrar till att minska matspillet.”

Förpackningen ger troligen också logistiska fördelar, både när det gäller stapling och transport av varorna, framhåller Per Sollenby. Generellt sett ger en lätt förpackning ekonomiska och praktiska fördelar.

”En annan förpackning som presenteras på mässan är vårt nya koncept SuperLight där vi på RPC Superfos tagit fram en förpackning som möter livsmedelsbranschen krav på förpackningar med minimal miljöpåverkan. Superlight konceptet har en vikt som är ungefär 30 procent lägre i jämförelse med en traditionell förpackning, säger han.

Stort urval av livsmedelsförpackningar
På Scanpack 2012 får man också veta mer om det breda utbud av förpackningslösningar som RPC Superfos erbjuder livsmedelsbranschen och då även till storköks- och cateringsegmentet.

Behållaren SuperLift med sin runda, koniska form är ett exempel på en användbar och populär lösning. Den finns i 22 storlekar och kan dessutom kombineras med systerserien UniPak som ger en ännu större spännvidd vad gäller volym. SuperLift har säkerhetsförslutning som standard, är vätsketät till 100 procent och lämplig att fyllas med såväl varma som kalla rätter samt frysförvaring. Förpackningens konstruktion är anpassad för In Mould labeling (IML) dekoration vilket ger möjlighet till snygga dekorationer och visuell kommunikation på förpackningens alla sidor.

Den kvadratiska eller rektangulära SuperCube-behållaren är en spännande och platsbesparande förpackningslösning för livsmedel som även kan fyllas med tungt innehåll. Per Sollenby förklarar:

”SuperCube utnyttjar platsen på pallar och i lagerrum optimalt eftersom den är fyrkantig och enkel att stapla. Den har även en bra, stor yta för dekoration och exponering av varumärket. Funktionalitet och användarvänlighet är utmärkta, bland annat för att det inte finns några skarpa kanter och för att öppningsmekanismen är enkel. Vi ser fram emot att få visa den och alla våra andra framstående förpackningslösningar för livsmedel på mässan. RPC Superfos har ett brett urval och önskar alla välkomna att besöka vår monter.”

Virtuella och roterande produktprover online
På Scanpack-mässan demonstrerar RPC Superfos även sin nya webbtjänst som heter TurnAvisual och som gör det enklare för tillverkare, varumärkesägare och formgivare att utarbeta, testa och anpassa ny förpackningsdesign. Med några få val och uppladdningar online kan man se sin illustration på förpackningen i 3D. Ett roterande, virtuellt förpackningsprov visas på skärmen och kan granskas och diskuteras med övriga deltagare i beslutsprocessen oberoende av tid och plats.

Fler möjligheter med termoformning
RPC Bebo kommer att finnas på mässan tillsammans med RPC Superfos och representeras av försäljningsdirektör Agnar Eriksen. RPC Bebo specialiserar sig på termoformning.

”RPC Bebo erbjuder innovativa termoformning-lösningar till livsmedelsbranschen. De är ett bra komplement till formsprutade plastförpackningar, exempelvis vårt patenterade, förtryckta lock Bebo Print och starka barriärlösningar för bearbetade livsmedel”, säger Agnar Eriksen.

RPC Superfos ställer ut i hall S01:02, för första gången med företagets nya visuella identitet i grått och orange.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.041