23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ny 7-lagers gjuten/blåst filmextruder

| Medlemsnyhet | Företag Norner AS

Norner har installerat en ny modern 7-lagers extruderingslinje för gjuten/blåst film. Detta kommer att stärka våra möjligheter i utvecklingen av cirkulära flexibla förpackningar.

Den 7-lagers kombinerade blås- och gjutfilmslinjen är baserad på en BL 600 P-design, levererad av Collin Lab och Pilot Solutions. Linjen består av sju extrudrar, alla med L/D:30. Det finns fem strängsprutmaskiner med 25 mm diameter och två strängsprutmaskiner med 30 mm diameter. Alla sju extruderarna kan användas för både gjuten och blåst filmproduktion.

Blåsta filmer kan tillverkas med en plan på 550 mm och i en tjocklek från 10 μm till 500 μm, beroende på material och process. Gjuten film produceras via en flatfilmsmunstycksbredd på 550 mm och en slitsöppning på 0,3 till 2 mm. Detta tillåter den slutliga tjockleken på gjutna filmer i intervallet 10 μm till 2 mm. Linjen är utrustad med vatten under tryck som ger ett stort temperaturområde på kylvalsarna, vilket möjliggör produktion av platta filmer, antingen genom kalander eller konventionell gjutfilmsprocess. Vi kan bearbeta standardpolyolefiner, PET, PA, EVOH och olika andra polymerer för att skapa t.ex. barriärfilmer. Linjen har varit mycket automatiserad för att underlätta god övervakning av processen och repeterbarhet i dina projekt.

Norner är också utrustad med en MDO-linje för produktion av orienterade filmer efter Collin-linjen. Vårt laboratorium erbjuder ett brett utbud av testtjänster för att bedöma dina filmer för mekaniska egenskaper, tätningsegenskaper, barriäregenskaper och kemiska egenskaper.

Gjutna filmer/ark kan testas ytterligare i vår Formech termoformningslinje med olika former för att simulera koppar, brickor och andra applikationer. Detta möjliggör artikeltestning med önskad materialkombination.

Kontakta oss gärna för att få mer information och möjligheter till provkörning i vårt nya Processing Pilot Center i Porsgrunn, Norge.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Norner AS

Dokkvegen 20
3920 Porsgrunn
Norge
Norner AS

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.095