23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Tre Scanstar till DS Smith

Tre innovativa förpackningslösningar, framtagna av oss på DS Smith har belönats med vardera en Scanstar - förpackningsbranschens Oscar-statyett.

Totalt blev 17 olika förpackningslösningar vinnare i den nordiska förpackningstävlingen Scanstar, anordnad av Scandinavian Packaging Association SPA. Två av dessa förpackningar har designats och tagits fram på DS Smith i Sverige, medan den tredje från DS Smith kommer från Finland. Enligt juryn var det hård konkurrens och svårt att utse vinnarna bland många bra bidrag.

Lösningar som minskar onödig plast
Ett smart inrede togs fram efter önskemål från kunden Pholc som tillverkar designlampor. Den globformade lampan som skulle förpackas behövde ett inrede som var hållbart - både ur funktionellt perspektiv liksom ur miljöperspektiv. Den skulle spegla produkten och varumärket, samtidigt som den skulle skydda den ömtåliga lampan från stötar och märken.

Inredet fungerar som en vagga som produkten vilar i, samtidigt som två delar gör att det blir ett avstånd som förhindrar tryck på produkten.

Juryns motivering var bland annat att inredet resulterar i ett säkert sätt att skydda en komplex produkt och att lösningen andas premium samtidigt som den är miljömässigt hållbar. 

Den andra svenska vinnaren är en förpackning för överskåp till kyl- och frysskåp. Utmaningen låg i att ersätta tidigare EPS-förpackningar för att komma ifrån plasten och ändå uppnå samma eller ännu hellre, bättre stötskydd. Dessutom behövde lösningen fungera i existerande automatiserade inpackningslinje hos kunden. Måtten på den nya lösningen fick därför bli oförändrade och förpackningen utformades som två lika delar, en för toppen av varan som ska packas in och en för botten.

Juryn gillade det faktum att plasten försvann i förpackningen och ändå skyddar produkter med ett högt värde, samt att förpackningens transportvolym minimeras. Även att det finns en stor potential för andra användningsområden för förpackningen, ansåg de var värdefullt.

Den finska vinnaren är en transportförpackning för diskhoar. Den är också förstås av återvinningsbar wellpapp och man har dessutom ersatt inredet som tidigare var av EPS med miljövänlig wellpapp. 

Här kan du se bild på de vinnande lösningarna: dssmithpackaging.se

DS Smith Packaging Sweden AB
Wellvägen 2
331 25 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560368507

Kontaktperson

PI
Pär Ingelsten
Digital & Marketing project coordinator
+46 370 421 42 par.ingelsten@dssmith.com

Sänd till en kollega

0.125