23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Mejeriproducent minskar vikten för förpackning med 19%

| Medlemsnyhet | Företag Berry Superfos

Av hållbarhetsskäl ville den tyska mejeriproducenten Milchwerke Schwaben minska vikten på sin 1 kg hink för yoghurt eller mjölkbaserad dessert. Detta, och mer därtill, har de uppnått med hjälp av Berry Superfos.

Milchwerke Schwaben, en ledande mejeriproducent i Tyskland, ville nyligen ändra designen på sin 1 kg hink för Weideglück-märket. De ville minska både vikten och materialåtgången för förpackningen. Det visade sig snart att projektet ledde till att Milchwerke Schwaben kunde uppnå inte bara detta mål utan även en rad andra fördelar. Jakob Ramm, vd för Milchwerke Schwaben, säger:

"Vi ville minska vikten på förpackningen för 1 kg yoghurt eller mjölkbaserad dessert, och det lyckades vi verkligen med. Vikten på förpackningen minskade med nästan 19 %, vilket vi är väldigt nöjda med. Den väger nu 35 g istället för 43 g. Det gläder mig också att kunna konstatera att vi på andra områden uppnådde ett betydligt bättre resultat än vi hade hoppats på. Tack vare Berry Superfos nya design ryms nu fler hinkar på varje pall. Vi har minskat våra kostnader och vår fyllningslinje fungerar nu mer effektivt."

Många små förändringar har gett stora resultat
Hinkar för yoghurt eller mjölkbaserade desserter rymde tidigare 540 kg men nu kan Milchwerke Schwaben lasta hela 594 kg på varje pall.

"För att minska vikten har Berry Superfos förändrat förpackningen på flera sätt. De har reducerat hinkens ”headspace”, gjort handtaget och kragen tunnare och justerat öppningsfliken till säkerhetsförslutningen. På så sätt möter vi konsumentens och återförsäljarens önskemål om lättare förpackningar utan att kompromissa med vår goda och igenkännliga förpackningsdesign”, förklarar Jakob Ramm.

UniPak i nästan 30 år
För nästan 30 år sedan var företaget först med att introducera 1-kiloshinkar för yoghurt- och mjölkbaserade desserter. Idag är företaget fortfarande Tysklands ledande mejeriproducent och exporterar även till en rad andra europeiska länder.

1-kilosförpackningen var då – liksom nu – UniPak-hinken från Berry Superfos. Vid lanseringen av den första av dessa hinkar låg dess vikt på 50 g. Några år senare sjönk vikten till 43 g, och nu har den minskats ytterligare till endast 35 g.

Prisbelönt In-Mould Labelling-dekoration
Den nya förpackningsdesignen bevarar de fantastiska dekorationsalternativen med In-Mould Labelling som gör att kunderna alltid kan känna igen Weideglück-produkterna på butikshyllorna.

Weideglück-märket har till och med nyligen vunnit en utmärkelse från In-Mould-Labelling Association för sin förpackningsdesign och behållarens smarta märkning i form av en tryckt kod – även kallad Digimarc. Koden ger kunderna tillgång till produktinformation via en app i mobilen, samtidigt som återförsäljarens kan spara tid i kassan.

UniPak – finns i många storlekar och former
Milchwerke Schwaben använder runda UniPak som rymmer 1 kg yoghurt eller mjölkbaserad dessert. UniPak-hinken finns dock i många olika former och storlekar och är en av Europas bredaste och mest mångsidiga förpackningsserier. Läs mer om UniPak här: http://superfos.com/Products/Dairy/UniPak

Medlemsnyhet

Företag
Berry Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Berry Superfos

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078