23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

- "Nu behöver vi aldrig stoppa produktionen"

| Medlemsnyhet | Företag Mobergs Produktkontroll AB

Våren 2021 installerades Skåne-möllans senaste utrustning som levererades av Mobergs Produktkontroll. Quasar är en optisk sorteringsmaskin ämnad för bulkgods såsom gryn, bönor, nötter, flingor och granulat.

Den optiska sorteringsmaskinen Quasar har den senaste tekniken i form av en avancerad optisk processor som rensar bort partiklar som helt eller delvis avviker i färg, form eller sammansättning, med mycket hög precision.

Skåne-möllan startades redan 1972 och är idag en av de ledande svenska spannmålsinnovatörerna med en småskalig kvarn som möjliggör flexibel produktionslinje med skräddarsydda produkter. De säljer mycket till bagerier och konditorier och har både eget märke (Möllarens) med olika mjölsorter och havregryn, och levererar även till andra varumärken såsom t.ex. stora livsmedelskedjor.

Ökande efterfrågan på havre
En allmänt ökande efterfrågan på havre har gjort att bl.a. havregryn är en mycket efterfrågad produkt. Mobergs frågade Niklas Persson som är ansvarig för kvalitet på Skåne-möllan om bakgrunden till deras investering i Quasar:

– Skåne-möllan kör mycket havregryn, och där är det betydligt svårare att rensa bort ogräsfrön, främmande sädesslag och annat som inte skall vara där när det blir en färdig produkt. Mekanisk rensning där vi tar bort lite större saker, som t.ex. stenar och annat, det har inte gått när det gäller havregryn med den gamla utrustningen. När vi kör mjöl så kan vi använda siktar och såll av olika storlekar och de minsta är på 0.3 mm, men med havregryn kan man inte göra på samma sätt.

Läs hela artikeln här

Medlemsnyhet

Företag
Mobergs Produktkontroll AB

Fabriksvägen 2
245 34 Staffanstorp
Sverige
Mobergs Produktkontroll AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.094