23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Berry Superfos öppnar upp för livsmedelsförpackningar med åt

Berry Superfos kan nu erbjuda livsmedelsproducenter förpackningslösningar tillverkade av rPET (återvunna PET-polymerer) Därmed kan de spara på jungfruplast och råmaterial till förpackningar.

Som en ny möjlighet för mer hållbara förpackningar erbjuder Berry Superfos livsmedelsproducenter en rad av sina termoformade och formsprutade livsmedelsförpackningslösningar med innehåll av materialet rPET, dvs. återvunnen PET (även kallad återvunnen polyester).

Den stora fördelen med PET som material är att det är mycket energieffektivt och lätt att återanvända. Genom att ta steget vidare ifrån att endast använda jungfru-PET i sina förpackningar till att välja en förpackningslösning från Berry Superfos tillverkat med rPET, kan livsmedelsproducenterna ytterligare reducera sin förbrukning av råmaterial i sina förpackningar.

Roland Lingman, chef för försäljning och marketing, Berry Superfos Nordic, förklarar:

“I Europa är PET en av de mest använda formerna av plastmaterial till förpackningar och det är lyckligtvis också mycket utbrett att återvinna det. Materialets hårdhet, höga grad av genomskinlighet och goda skyddsegenskaper är några av styrkorna. Alla dessa kvaliteter förbli intakta i våra rPET-förpackningslösningar och därför lämpar de sig till många olika sorters livsmedel.”

Ett brett spektrum rPET-möjligheter
I nuläget är det möjligt att få rPET integrerat i en rad termoformade förpackningslösning i följande Berry Superfos-produktserier till livsmedel: CombiPac®, CombiRound®, SuperLight®, Spoon-in-lid och DeliPac samt i företagets ISBM-sortiment (injection stretch blowmoulding) av lösningar i PET.

En del av en större hållbarhetsstrategi
Ökad användning av rPET är en del av hållbarhetsstrategin för Berry Superfos. Andra exempel på hur företaget arbetar med hållbarhet är att främja lättviktslösningar med mindre materialförbrukning och användning av förpackningsmaterial som är återvinningsbara tack vare avancerad teknologi som pyrolys.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.063