23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Lufttät förpackning säkerställer hög hygien

| Medlemsnyhet | Företag Berry Superfos

Berry Superfos lufttäta förpackning med innovativ stängningsfunktion för desinficerande våtservetter säkerställer hög hygien för det franska företaget Hitam.

Det franska företaget Hitam, som står bakom en ny formula för ett effektivt desinfektionsmedel, har precis ingått ett samarbete med plastförpackningsproducenten Berry Superfos för att skapa en förpackningslösning till sina nya och effektiva desinfekterande våtservetter för den professionella marknaden.

Lösningen blev en praktisk 5,3 liter stor hink med en lufttät stängningslösning i locket. Förpackningen är en vidareutveckling av Berry Superfos populära Paintainer®-hink. Den nya hinken med våtservetter säljs genom distributörer till restauranger, caféer, bagerier, hotell och liknande i hela Frankrike och i en rad andra europeiska länder.

Innovativ design över förväntan

Vincent Seita, CEO för Hitam, som kände till Superfos sedan tidigare, är imponerad av företagets höga expertisnivå inom både design och innovation:

”Den nya hinken för våtservetter från Berry Superfos är helt fantastisk. När förslutningslösningen i locket är stängt är förpackningen helt lufttät, vilket förebygger uttorkning på en nivå som långt överstiger våra förväntningar. Det betyder att våtservetterna förblir fuktiga, fräscha och användbara mycket längre än i våra tidigare förpackningar.”

Fler servetter – mindre plast

Vincent Seita är även nöjd med Berry Superfos höga servicenivå. Samarbetet går väldigt bra och Berry Superfos visar även stort initiativ inom hållbarhet.

”Att göra intelligenta val vad gäller förpackningar blir viktigare för fler och fler och det gäller också för oss här på Hitam. Den nya hinken passar dessutom perfekt för en cirkulär ekonomi eftersom både hinken och locket är helt tillverkade av PP, polypropen. Det är ett monomaterial som är perfekt för att återvinning”, säger Vincent Seita.

Hinken från Berry Superfos är inte bara hållbar och kan återvinnas. Den kan även fyllas på om och om igen. När en rulle med 1 000 våtservetter tagit slut kan man helt enkelt fylla på hinken med en ny rulle. Paintainer-hinken rymmer fler våtservetter än den gamla hinken, så förhållandet mellan förpackning och produkt är nu till våtservetternas fördel, vilket minskar plastkonsumtionen till förpackningen.

Efter att efterfrågan av hygienprodukter sett en explosiv ökning globalt under det senaste året förutser Vincent Seita att desinficerande våtservetter kommer att bli en integrerad del av vardagen i många branscher framöver.    

Medlemsnyhet

Företag
Berry Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Berry Superfos

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078