23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Busch Vacuum Solutions nominerade till Rudolf Diesel pris

| Medlemsnyhet | Företag Busch Vakuumteknik AB

Detta innovationspris, som för övrigt är Europas äldsta i sitt slag, hedrar varje år entreprenörer och företag som med entreprenörsanda visat prov på uppfinningsrikedom och förmåga att framgångsrikt implementera sina idéer.

Rudolf Diesel priset har delats ut årligen sedan 1953 och utgår från den innovative och uppfinningsrike ingenjören Rudolf Diesels livsgärning. I år nominerades Busch Vacuum Solutions i kategorin för mest framgångsrika innovation: ”Most Successful Innovation Achievement”. Från enkla förhållanden har dr Karl Busch, tillsammans med sin fru Ayhan, skapat ett globalt företag för produktion av vakuumpumpar, fläktar och kompressorer. Idag används Buschs produkter världen över inom bland annat livsmedels-, kemi-, läkemedels- och halvledarindustrin.

Med HUCKEPACK utvecklade dr Karl Busch den första oljesmorda lamellvakuumpumpen konstruerad för förpackning av livsmedel. En milstolpe i vakuumhistorien. Kompakt, robust, med integrerad extra funktionalitet perfekt anpassad för marknaden, och samtidigt utformad för masstillverkning med ett minimalt antal komponenter, var pumpen i många hänseenden överlägsen konkurrenternas produkter. Denna innovation erbjuder en avsevärd potential för ökad hållbarhet hos livsmedelsprodukter. Världen över kopierade konkurrenter produkter signerade dr Karl Busch, som vittnar om vilken betydelse hans innovationer fört med sig.

Rudolf Diesel hedrar personer och företag som avsevärt bidragit till att stärka livskvaliteten och välståndet i Tyskland och värna om landets innovationskultur. Sådana framgångar blir ett signalvärde för hela landets ekonomi. Utdelningen av Rudolf Diesel utmärkelsen vill uppmärksamma allmänheten om och samtidigt motivera unga människor till framgångar inom innovation och entreprenörskap.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Busch Vakuumteknik AB

Växthusvägen 2
435 33 Mölnlycke
Sverige
Busch Vakuumteknik AB

Sänd till en kollega

0.078