23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Interroll lanserar nytt sorteringssystem på marknaden

| Medlemsnyhet | Företag Interroll Nordic A/S

Interroll har breddat företagets framgångsrika sortiment av automatiserade sorteringslösningar med lanseringen av en ny tray sorter.

Sant'Antonino, Schweiz. 4 mars 2021. Interroll har breddat företagets framgångsrika sortiment av automatiserade sorteringslösningar med lanseringen av en ny tray sorter. Den nya Split Tray Sorter MT015S är avsedd för ett brett spektrum av tillämpningar och gör det lättare för företag att komma in på e-handelsmarknaden, eller kan så kan systemet användas som ett flexibelt tillskott till befintliga sorteringslösningar, till exempel inom modeindustrin, läkemedelsindustrin och för paketdistributörer.

 

Systemet bygger på beprövade mekaniska designprinciper från Interroll sorters och därför garanterar den nya Split Tray Sorter maximal tillgänglighet, mycket lång livslängd och snabba återbetalningstider för automatisk sortering av transporterade gods som väger upp till 12 kg. Detta gör dessa kompakta och flexibelt utbyggbara system särskilt lämpliga för systemintegratörer som vill göra det möjligt för sina kunder att implementera e-handel eller omnichannel-strategier, som är lika kraftfulla som de är ekonomiska, till exempel inom mode- eller läkemedelsindustrin. Dessutom ger den nya Split Tray Sorter, i kombination med Interrolls cross belt sorter, logistiktjänstaktörer samt kurir-, express- och paketdistributörer en idealisk lösning för kundorienterade distributionscentra, vilka blir ännu mer produktiva genom att effektivt separera smådelssortering från andra transportvaror.

 

Mycket korta projekttider kan uppnås redan från dag ett

Redan under planeringen och utvecklingen av den nya Interroll Split Tray Sorter har man tagit särskild hänsyn till effektiva tillverkningsprocesser för att uppnå optimala fördelar för kunder och slutanvändare.

 "Eftersom korta projektledtider ger våra kunder en avgörande konkurrensfördel fokuserade vi inte bara på teknisk prestanda och kvalitet utan också på mycket korta leveranstider för våra kunder", säger Steffen Flender, Managing Director för Interroll Automation GmbH.

"Detta beror på att systemet redan har ett modulärt och konfigurerbart maskinstyrningssystem, vilket gör att det kan tas i drift enkelt, snabbt och säkert och sedan anslutas till kundernas existerande varuhanteringssystem", säger Florian Funk, Global Product Manager för Sorters på Interroll. Dessutom erbjuder systemen möjlighet att spela in, visualisera och bearbeta driftstatus i realtid och generera användbara driftsdata - viktiga förutsättningar för prediktivt underhåll och Industry 4.0-tillämpningar.

Fullständig automatisering av processer uppströms och nedströms

Lika framtidssäkert är förmågan att flexibelt anpassa systemet till förändrade materialflödesprocesser tack vare dess modulära utbyggbarhet. Dessutom kan leveransen av varor till sorteraren enkelt automatiseras av den valfria Interroll Top Loader, som är baserad på den beprövade teknologin hos de innovativa matningstransportörerna för crossbeltsorters. I kombination med MCP (Modular Conveyor Platform) och en trycklös ackumuleringsanslutning till märknings- eller förpackningsmaskiner kan denna lösning till och med användas för att automatisera nedströms arbetsprocesser från plockning till frakt, om så önskas.

 "Med Split Tray Sorter erbjuder vi nu en innovativ lösning inom bassegmentet. Vi kommer att fortsätta att kontinuerligt driva utbyggnaden och fördjupningen av vår sorterplattform", säger Flender.

Den nya Split Tray Sorter säkerställer maximal tillgänglighet, mycket lång livslängd och snabba återbetalningstider för automatisk sortering av transporterade varor som väger upp till 12 kg.

 Genom att dela en rektangulär tray symmetriskt kan de transporterade varorna placeras direkt i kartonger eller fraktcontainrar vid destinationen.

Om Interroll

Interroll Group är en ledande global leverantör av materialhanteringslösningar. Företaget grundades 1959 och har varit börsnoterade på Schweiziska SIX sedan 1997. Interroll erbjuder systemintegratörer, anläggningstillverkare samt OEM ett brett utbud av plattformsbaserade produkter och tjänster inom följande kategorier: "Rollers" (transportrullar), "Drives" (trummotorer och drivenheter för transportsystem), "Conveyors & Sorters» (transportörer och sorters) och "Pallet & Carton Flow" (rullfackssystem). Lösningar från Interroll används i express- och posttjänster, i e-handel, på flygplatser, inom dryckes- och livsmedelsindustrin, inom mode och bilsektorn och många andra tillverkningsindustrier. Företaget används av ledande märken som Amazon, Bosch, Coca-Cola, DHL, Nestlé, Procter & Gamble, Siemens, Walmart och Zalando. Interroll har huvudkontoret i Schweiz och ett globalt nätverk med 34 företag. Omsättningen är ca 559,7 miljoner CHF och personalstyrkan 2.400 anställda (2019).

INTERROLL Nordic A/S 

Karlsrovägen 64

SE-302 41 Halmstad

T.+46 35 22 70 77

Jörgen Wiktorsson

j.wiktorsson@interroll.com

www.interroll.se

 

INTERROLL (Schweiz) AG

Via Gorelle 3 │ 6592 Sant'Antonino │ Switzerland

Tel. +41 91 850 25 25

Martin REGNET

media@interroll.com

www.interroll.com

Medlemsnyhet

Företag
Interroll Nordic A/S

Karlsrovägen 64
302 41 Halmstad
Sverige
Interroll Nordic A/S

Sänd till en kollega

0.079